archief
contact
+31 6 53239630

Adelinde Cornelissen nuchter naar finale

Adelinde Cornelissen met Parzival. ©Jacob Melissen

LEIPZIG – Adelinde Cornelissen is zonder twijfel de grote favoriet voor de zege in de finale van de wereldbeker dressuur in het Duitse Leipzig (27 april – 1 mei). Maar zelf is de 31-jarige amazone vooral voorzichtig over haar kansen met Jerich Parzival, want ze weet als geen ander dat dingen op het laatste moment nog fout kunnen lopen.

Adelinde Cornelissen met Parzival. ©Jacob Melissen

Cornelissen is ook helemaal niet bezig met scores en klassementen. ,,Je kunt nooit voorspellen wat er gebeurt. Ik concentreer me op het steeds verder verbeteren van mezelf en Parzival”, zo zegt de tegenwoordig in Nijkerk woonachtige Drentse amazone tegen de FEI. Cornelissen werd in het lopende seizoen niet geklopt en lijkt nog altijd te groeien. Vorig jaar werd Adelinde nog tweede, achter Edward Gal en de verkochte Totilas. Gal mag als winnaar van vorig jaar ook deelnemen aan de finale.

Van de 26 finales die de wereldbeker dressuur tot nu toe kende zijn er tien door Nederland gewonnen. Anky van Grunsven heeft een indrukwekkende prestatiereeks op haar naam staan. Over een periode van 13 jaar (1995 – 2008) won de Brabantse amazone met achtereenvolgens Bonfire en Salinero maarliefst negen keer.

Show Mekkes

Leipzig belooft een waar spectakel te worden, want ook de finales van het springen en voltige zijn in de Duitse plaats. Verder zijn er diverse shows, waaronder een showblok van Stal Mekkes uit Doezum. De bekende stal gaat met vijf tuigpaarden naar Leipzig, waaronder Bentley VDL en Wizzkid’s Gonda. Ook zal Bakboord HBC optreden met zijn trainer Cees Embregts. De paarden zullen gepresenteerd worden aan de hand, de lange lijnen, in het enkelspan, tweespan en in het tandem.

Stegen.net


Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel