archief
contact
+31 6 53239630

Theo Timmerman beste menner in Assen

ASSEN – Theo Timmerman heeft zondag met grote afstand de menwedstrijd in Assen gewonnen. De menner uit Putten bleef bij de vierspannen de concurrenten mijlenver voor met een totaal van 144,45 strafpunten.

Timmerman liet bij de dressuur punten liggen, maar een prima marathon bracht hem uiteindelijk de zege, voor Ton Monhemius (153,41) en IJsbrand Chardon (154,67), die nauwlettend werd gevolgd door een cameraploeg van het kinderprogramma Het Klokhuis. Op de plaatsen vier en vijf eindigden Mark Weusthof en Ad Aarts.

Eén van de deelnemers gaat door de spectaculaire waterpartij. ©Roos Meertens

In de dressuur testte Timmerman de nieuwe aanwinst Toby (v. Havel) uit. De 10-jarige ruin maakt sinds kort deel uit van Timmermans paardenselectie en hij ziet in hem een potentiële topper. ,,Toby liep in Assen pas voor de zesde keer in het vierspan en hij deed het heel goed. Ik heb hem bewust niet ingezet in de vaardigheid en de marathon, daarvoor is het nog te vroeg.”

Timmerman reed met zijn vaste paarden Boy, Draco, Mister en Boris als enige bij de vierspan paarden een foutloze vaardigheidsproef binnen de toegestane tijd. ,,De vaardigheid was voor mij goed te doen. Dit span maakt heel makkelijk meters en bij de twee punten voor de tussentijd zat ik goed. Uiteindelijk had ik zelfs tijd over!” Dit in tegenstelling tot Timmerman’s concurrenten, die allen strafpunten voor afgeworpen balletjes en tijdsoverschrijding lieten noteren.

Bij de tweespannen was Ben Gosschalk de duidelijke winnaar met 123,88. De strijd om de tweede plaats was spannend en viel in het voordeel van Carlo Vermeulen uit. Riny Rutjes werd op minimale afstand derde. Bij de enkelspannen trok Toon Voskens aan het langste eind, al bood Christiaan Provoost goed tegenstand.

Stegen.net

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share