‘Bejaarde’ Shutterfly klopt jongere garde

  • 13 juli 2011 21:03
door: redactie, 13 juli 2011 21:03

AKEN – Meredith Michaels-Beerbaum heeft woensdag tijdens het CHIO van Aken de ‘Preis von Europa’ gewonnen. De 41-jarige amazone deed dat met het oudste paard van het deelnemersveld, de 18-jarige Shutterfly.

Meredith Michaels-Beerbaum maakte indruk met Shutterfly.

De Duitse Amerikaanse was zielsgelukkig met de zege. ,,Ik heb vooraf nog erg getwijfeld of ik hem nog zou starten, want hij is met 18 jaar niet zo jong meer. Ik wil Shutterfly beslist niet overvragen. Dat hij zo goed liep ontroert mij echt”, aldus Michaels-Beerbaum, die wel aangeeft dat Shutterfly niet ver meer van zijn pensioen verwijderd is. Toch wist de ‘oude’ ruin wel 53 andere, jongere paarden achter zich te laten.

Zwager Ludger Beerbaum pakte met Chaman de tweede plaats, terwijl Laura Kraut de derde plaats opeiste met Teirra. Beste Nederlander was Jeroen Dubbeldam. De ruiter uit Weerselo nam met Quality Time de achtste plaats in.

Chardon

Menner IJsbrand Chardon uit Den Hoorn is goed begonnen in Aken. In de individuele dressuur behaalde de viervoudig wereldkampioen de derde plaats. Theo Timmerman werd vijfde, Koos de Ronde eindigde op de tiende plaats. De overwinning in het eerste onderdeel van het individuele klassement werd opgeëist door regerend wereldkampioen Boyd Exell uit Australië, voor de Amerikaan Chester Weber. Het verschil tussen Exell en Chardon bedraagt slechts 1,79 strafpunten.

Stegen.net | DPA |KNHS