Bram Chardon vergroot voorsprong in marathon menwedstrijd Exloo

Share
  • 1 april 2017 18:47

door: redactie, 1 april 2017 18:47

Exloo | STEGEN.NET

Bram Chardon heeft tijdens de marathon van de internationale menwedstrijd Exloo zijn voorsprong verder vergroot. Chardon was met zijn vierspan ook de beste in het hindernistraject. Harry Streutker zakte naar de derde plaats.
menwedstrijd Exloo. Bram Chardon gaat ruim aan de leiding. Hij was zowel bij de dressuur als in de marathon de beste.

Bram Chardon gaat ruim aan de leiding. Hij was zowel bij de dressuur als in de marathon de beste.
FOTO: Steven Stegen

Chardon nam al de leiding in de dressuur en hij reed zaterdag een prima marathon. Met een totaal van 129,21 strafpunten lijkt hij niet meer te kloppen, of er moeten al hele bijzondere dingen gebeuren in de afsluitende vaardigheidsproef.

Harry Streutker met zijn Arabo Friezen in de waterbak.

Harry Streutker met zijn Arabo Friezen in de waterbak.
FOTO: Steven Stegen

De Duitser Andreas Wintgens staat nu tweede bij de vierspannen paarden met 154,55. Harry Streutker volgt op de derde plaats met 170,94. De menner uit Coevorden was na de dressuur nog tweede, maar liep in de marathon tegen 113,80 strafpunten.

Bij de tweespannen paarden staat de Hongaar Martin Hölle onveranderd aan kop, gevolgd door Theo Timmerman en Antonie ter Harmsel.

Edith Chardon voert het klassement aan bij de vierspannen pony’s, maar haar voorsprong op Marijke Hammink is minimaal. Jannes Kinds uit Balloo neemt voorlopig de derde plaats in. Heel spannend is het ook nog bij de enkelspannen pony’s, met maar minimale verschillen in de top drie. Sebastien Pallen gaat aan kop, gevolgd door Tamara Pijl en Marissa Schuiling.