Zevende plaats Piet Raijmakers in Redefin

Zevende plaats Piet Raijmakers in Redefin

15 mei 2011 19:28 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

REDEFIN – Piet Raijmakers jr. is zondag met de hengst Van Schijndel’s Rascin (v. Ramiro) als zevende geëindigd in de Grote Prijs in het Duitse Redefin. Raijmakers slaagde er niet in zich voor de barrage te plaatsen, waarin de Duitser André Thieme met Aragon Rouet de snelste was. De Zweed Rolf-Göran Bengtsson eindigde met Kirara la Silla als tweede.

Piet Raijmakers met Rascin.

In het Italiaanse San Giovanni in Marignano werd Wout-Jan van der Schans met Eurocommerce Seoul twaalfde in de barrage. De Grote Prijs werd gewonnen door de Italiaan André Sakakini met Hollerith, voor de Brit Daniel Neilson met Chauvanist. Vanwege het noodweer in Italië deden maar 37 van de 60 namen op de startlijst aan de wedstrijd mee.

In het Oostenrijkse Linz werd dit weekeinde het CSIO van Oostenrijk verreden, met op zaterdag het Championat van Linz. Rabo Talententeamlid Hendrik-Jan Schuttert uit Ommen eindigde in deze wedstrijd met Up To Date als tweede, achter de Zwitser Pius Schwizer met Verdi III. In de barrage was de uiterst geroutineerde Zwitser bij drie seconden sneller dan het jonge Nederlandse talent. Derde werd de Fransman Stephan Lafouge met Pontiac. Het winnende trio reed op een KWPN gefokt paard.

Van de bijna 80 starters wisten slechts 14 combinaties door te dringen tot de barrage. Schuttert wist in dit Championat gevestigde namen uit de mondiale springsport achter zich te laten als Katharina Offel, Beat Mändli en Christian Ahlmann.

Vincent Voorn is zondag als zesde geëindigd in de Grote Prijs van La Baule. Met zijn paard Audi’s Alpapillon-Armanie kwam in de barrage met nul strafpunten tot een tijd van 44,27. De zege ging naar de Canadees Eric Lamaze, die met zijn paard Hickstead een tijd van 37,22 neerzette. Hij eindigde daarmee voor Penelepe Leprevost met Mylord Carthago (37,45) uit Frankrijk en de Duitser Carsten Otto Nagel met Corradina (38,19). Ook Marc Houtzager haalde met Sterrehof’s Opium de barrage. Hij werd elfde met 12 strafpunten en een tijd van 41,01.

Stegen.net | KNHS