Annet Koning sterk op CH Dokkum

  • 30 juni 2011 14:59
door: redactie, 30 juni 2011 14:59

DOKKUM – Annet Koning-van der Velde was zaterdag tijdens het grotendeels verregende CH Dokkum de dagwinnaar in de Z2-dressuur. Ze won met haar paard Sebastiaan R beide proeven.

Koning behaalde mooie scores, van 217 en 218 en was zelf meer dan tevreden. ,,Op één wissel na in de eerste proef, daar kregen we een dikke bok, maar verder waren we helemaal foutloos. Basje is op dit moment in goede vorm en loopt de laatste wedstrijd mooi constant, we hopen dit de komende periode vast te houden.” Andere prijswinnaars in de Z2 waren Heleen de Haas, Dagmar Koelma en Mirjam Hollander.

In de klasse Z1 liet Harmina Holwerda zien dat ze niet bang is voor een spatje regen en ze liet een sprankelende proef zien. De juryleden Smit en Schokker waren duidelijk van haar prestatie onder de indruk. Met 232 en 227 was ze dan ook in beide proeven duidelijk de winnaar. Door het winnen van beide proeven mocht zij ook een prachtige deken in ontvangst nemen en zich beste Z1 combinatie van de dag noemen.

Een sprint naar de eerste plaats werd ook gemaakt door Ieke Baukje Anema met haar Wifo’s Reinder, maar zij moest in beide proeven genoegen nemen met een tweede plaats. Andere prijswinnaars is deze klasse waren Annette Verbeek, Nelleke de Graaf en Mirjam Drenth.

Stegen.net