Annet Koning scoort op herfstachtig CH Norg

  • 23 april 2012 16:42

door: redactie, 23 april 2012 16:42

NORG
Regen, hagel en wind, maar ook zon. Het kwam dit weekend allemaal voorbij op het buitenconcours in Norg, waar met name Annet Koning in de zwaarste rubrieken goede zaken deed. De amazone uit Nuis pakte met Sebastiaan in de Z2-dressuur een eerste en tweede plaats.

Annet Koning en Jeltje Anke. ©mpegproductions.com/Marianka Pranger

De eerste proef in de Z2 werd gewonnen door Joanne Westerhof met Zernike met 238 punten, gelijk ook de hoogste score van de dag. Annet Koning werd tweede met Sebastiaan met 229. In de tweede proef waren de rollen omgedraaid en won Koning, met opnieuw 229, tegen 220 punten voor Westerhof. Koning was tevreden met de resultaten bij haar eerste outdoor van dit seizoen. ,,Het weer zat niet echt mee, maar de proeven hebben er niet onder geleden. Wel was Basje even wat afgeleid door voetballende jongens.”

Bij de Z1 werd de eerste proef gewonnen door Annet Koning, dit maal met haar Friese merrie Jeltje Anke (216 punten). Deze plek moest wel gedeeld worden met Iris de Haan en A Part of Tango. De derde plek was wederom voor een Fries: Quick van Boreel, gereden door Marieke Bloem, behaalde 214 punten. In de tweede proef wist Marieke Bloem haar notering te verbeteren en werd hier eerste met 229. Annet Koning behaalde hier een tweede plek met 216 punten. Het Friezengeweld werd gevolgd door Gine Luinge met Woodpekker, die met 215 een prima proef liet zien.

De klasse M1 en M2 waren in verschillende groepen verdeeld. In de ochtendgroep M1 werd de eerste proef met overmacht gewonnen door Bronno Bloem. Hij behaalde 202 punten. In de tweede proef was de winst voor Sofia Verduin met 205 punten. ‘s Middags was er een gecombineerde M1/M2 proef, waarbij de eerste proef op naam kwam van Paulien Liem met Bruce (190 punten). Liem won ook de tweede proef, maar moest deze klassering wel delen met Ellen van de Ploeg met Amber.
[Stegen.net]