Annet Koning gooit met Sebastiaan hoge ogen op CH Eext

Annet Koning gooit met Sebastiaan hoge ogen op CH Eext

14 mei 2016 18:02 Uit Door Steven Stegen
Deel dit met je vrienden

EEXT | STEGEN.NET
Het CH Eext begon vrijdag traditioneel met de hogere dressuur. Daarbij gooide Annet Koning de hoogste ogen in de Lichte Tour. Ellen Wynia wist de beide proeven in de ZZ-zwaar te winnen.

Annet Koning behaalde bij het CH Eext met Sebastiaan R prachtige resultaten in de lichte tour.

Annet Koning behaalde bij het CH Eext met Sebastiaan R prachtige resultaten in de lichte tour.
FOTO: STEVEN STEGEN

Annet Koning verscheen op de mooie sportvelden in Eext aan de start met haar ervaren vos Sebastiaan R (v. Flemmingh). In de Prix St. Georges kwam de combinatie met een score van 61,45% al fijn voor de dag, goed voor de vierde plaats. Vervolgens ging het in de Intermédiaire I nog een stuk beter. Koning won deze proef met 64,25%. Janien de Lange eindigde met Varanasi als tweede met 63,60%.

Anders trainen
Voor Annet Koning was het dus een succesvolle dag. ,,Ik ben ontzettend blij met het resultaat op het CH Eext”, meldt ze op Facebook. ,,Sinds kort zijn we net iets anders aan het trainen en vandaag liep het eigenlijk al best heel goed. Ik ben trots en blij!

In de ZZ-zwaar was er dubbel succes voor Ellen Wynia en haar zwarte Chakakahn (v. Sir Donnerhall). De amazone uit Steenbergen pakte in beide proeven de overwinning, met scores van 66,79% en 65,81%. De tweede plaatsen waren voor Lisa van Mensvoort met Amaretto en Laura Zwart met Bingo.

De zaterdag verreden Z2 werd twee keer gewonnen door Paulien Alberts uit Emmen. Ze schreef met Enrico beide proeven op haar naam en scoorde zelfs tot 68,82%. Alberts nam daarmee overtuigend afstand van de rest van de deelnemers. Tweede werd Jacqueline Windt met Winsor met 65,15%.

CH Eext. Floor Vos won met Fine Tuned DFV beide Z1-proeven.

Floor Vos won met Fine Tuned DFV beide Z1-proeven.
FOTO: DRESSUURSTAL FLOOR VOS

Floor Vos was in de wolken met haar mooie resultaten in de Z1. De amazone uit Valthe stond in beide proeven aan de leiding met Fine Tuned DFV (v. Armani). Vos kreeg zelfs een heuse topscore van 70,74%. ,,Hij liep echt heerlijk, ik ben echt blij met mijn maatje”, zo schrijft ze.

Pony-amazone  Lisa Hamminga van PC Laarwoud won zaterdag beide Z-rubrieken met Jonkers Anigo. De tweede prijzen gingen naar Féline Bakker met Amazing Hero en Anouk Doornbos met Toscas Zannie.