Hoogste score voor Annet Koning

Share
  • 25 juli 2011 16:15

door: redactie, 25 juli 2011 16:15

TOLBERT – De dressuurwedstrijd in Tolbert kende zaterdag twee gezichten. De dag begon met zon, maar eindigde met totaal verregende deelnemers en voorlezers. Gelukkig werd er op goede zandbanen gereden. In de Z2 zette Annet Koning de hoogste score neer met haar paard Sebastiaan R.

Annet Koning met Sebastiaan.

Annet Koning had niet op deelname in Tolbert gerekend. ,,Ik stond op de wachtlijst, want ik zou naar St. Annaparochie, maar dat werd afgelast. Tolbert is voor mij thuis dus ik dacht: ik ga even kijken. Toen kwam de vraag of ik nog wou starten, anderhalf uur later had ik mijn paard gewassen, gevlochten, gezadeld, ingereden en begon ik aan mijn eerste proef. Bas stond nog aan zijn ontbijt en vond mijn verassing dus niet echt geslaagd.”

In de tweede proef gooide het duo Koning/Sebastiaan er nog een schepje bovenop en werd er opnieuw gewonnen, nu met een prima score van 233 punten. ,,De proef liep nu zoals het hoort.” Ook winst was er voor Barbara van Groeningen met Ferrango, die met 226 punten werd beloond. Laura Zwart werd tweede met 220.

In het middagprogramma was de beurt aan de klasse Z1, waar de kopgroep in de eerste baan weinig van elkaar verschilde. De eerste drie plaatsen behaalden alle drie 218 punten. Toch mocht Marian Pater hier de eerste prijs in ontvangst nemen. De jury kon duidelijk zien dat deze combinatie veel plezier beleeft aan het rijden. De tweede plaats ging naar Ankie Postma en de derde naar Willemien Vries.

In de tweede proef waren de podium plaatsen voor drie andere combinaties. Carlien Bos wist hier de jury ervan te overtuigen dat zij de beste was en behaalde 221 punten. Nick Hematang wist als enige mannelijke deelnemer de tweede plaats te veroveren in deze proef met 217. Een nette derde plaats werd hier behaald door Norine Habekothe met haar Tequila Sunrise.

Stegen.net