Geslaagde 23e editie van CH Pingjum

Share
  • 6 juni 2011 18:55

door: redactie, 6 juni 2011 18:55

PINGJUM – De 32e editie van het CH Pingjum is een succes geworden, mede door de nieuwe, bredere opzet en de uitstekende weersomstandigheden. Het evenement trok zaterdag veel bezoekers, die konden genieten van veelzijdige paardensport. Hoogtepunt was de strijd om de Gouden Zweep, met Willem met rijder Berry Kulk als winnaar.

Dit jaar mocht het CH Pingjum ook het Noordelijke Kampioenschap voor de dubbelspan Hackneys verzorgen. De strijd spitste zich toe op Suprise Gusty en Suprise Mathie van Frits Rovers en Rising Star en Something Special van Leen Schaap. Beide spannen liepen best, maakten wel eens een foutje, maar toonden ook veel gelijkheid. Na het nodige wikken en wegen koos de jury voor het span van Rovers, dat de passen iets mooier afmaakte.

Suprise Gusty en Suprise Mathie van Frits Rovers.

Suprise Gusty en Suprise Mathie van Frits Rovers.

Ondanks dat Roden ook rubrieken voor Friezen verreed, koos een aantal ook nationaal startende stallen toch voor Pingjum en dat leverde bijzonder mooie en ook heel volle rubrieken op. In de limiet moest daarom eerst een tussengroep over rijden, waarna de kopgroep van zes aanspanningen aan de beurt was voor de herkansing. Topgazon Walt van Margé Emmens uit Nooitgedacht schreef de finale op zijn naam. Mooi ruim bewegend en met voldoende houding presenteerde deze zich in een mooie regelmaat.

Dit jaar werd er zoals gebruikelijk in de open klasse Fries ras weer gestreden om de Zilveren Zweep. De Zilveren Zweep wordt aangeboden door de familie Meinte Abma (wijlen voormalig burgemeester gemeente Wûnseradiel). Zeven finalisten streden om de Zilveren Zweep. Het werd een heel spannende strijd, met Willem van familie Van Duyn en gereden door Berry Kulk als winnaar.

Willem toonde houding, zeer veel beweging en veel looplust. Jonker van Lutke Peinjum van Nanne Osinga werd op zijn geboortegrond met Pieter Okkema tweede. Zijn presentatie was iets minder constant, maar ook heel best.

‘s Avonds werd het evenement in het centrum van Pingjum afgesloten met het traditionele ringrijden.