archief
contact
+31 6 53239630

Grote Prijs CSI Twente naar John Whitaker

John Whitaker stuurt Argento naar de zege in Geesteren. ©Jacob Melissen

GEESTEREN – John Whitaker heeft op de slotdag van het CSI Twente de Grote Prijs op zijn imposante erelijst bijgeschreven. De ervaren Britse springruiter vormde met Argento verreweg de snelste foutloze combinatie in de barrage. Hij reed al na 41,60 seconden door de finishlijn.

John Whitaker stuurt Argento naar de zege in Geesteren. ©Jacob Melissen

Nathalie van der Mei uit Makkinga, die met Ultimo fraai tweede werd, had ruim twee tellen langer nodig voor het beslissende parcours. De Oostenrijkse amazone Julia Kayser (Sterrehof’s Valdato) finishte als derde. Albert Zoer uit Echten troefde Whitaker qua tijd wel af met met de 12-jarige ruin Sam, maar werd door een springfout vierde.

De top drie ging met een auto, met een aflopende cataloguswaarde, naar huis. Whitaker kreeg de Audi A5. Zoer verdiende nog altijd 7000 euro als snelste ruiter met vier strafpunten. De Drent bleef Jos Lansink, weer even terug op zijn geboortegrond, Gerco Schröder en Wout-Jan van der Schans voor in het klassement.

John Whitaker geldt als nestor in de springsport. De Brit zei zeker 20 keer in Geesteren te hebben gereden. Het waren er in werkelijkheid 34 edities, maar nooit eerder wist hij te winnen. De reden was volgens Whitaker eenvoudig: ,,De party’s waren altijd te goed. Dit jaar heb ik mijn vrouw meegenomen en dat blijkt te werken.”

Voor John Whitaker was deze zege een bijzondere. ,,Ik heb alle Grote Prijzen gewonnen die ik wilde winnen en met deze zege heb ik nu ook eindelijk Geesteren op mijn naam geschreven. Voor mijn paard Argento was deze wedstrijd de zwaarste wedstrijd tot nu toe. Dit paard is negen jaar jong, maar hij blijkt steilsprongen zeer goed te springen en daarvan had de parcoursbouwer en maar liefst vijf opgenomen”, aldus Whitaker, die zichzelf met dit paard kansen toedicht om volgend jaar met het Britse team deel te nemen aan de Olympische Spelen.

foto: persburo Melissen

Stegen.net | KNHS


Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel