Rath en Totilas heersen ook in de kür

Share
  • 19 juni 2011 16:38

door: redactie, 19 juni 2011 16:38

BALVE – Matthias Rath heeft zondag bij de nationale kampioenschappen van Duitsland met Totilas ook het slotonderdeel, de kür, gewonnen. De score was 85,550, ondanks wat foutjes. De combinatie won daarmee alle drie de wedstrijden van het evenement. Eerder zegevierde het duo al in de Grand Prix en de Grand Prix Special.

Formeel leverden de drie overwinningen de 26-jarige Rath twee nationale titels op, één in de Special en één in de kür. Rath: ,,Ik vertrek hier met twee keer goud, drie zeges en een paar records. Dat is een resultaat waar ik tevreden mee ben. Na een moeizame start vinden Totilas en ik steeds beter de juiste afstemming. Desondanks waren er ook nog wat foutjes. Daar gaan we aan werken.”

Voor Rath was het bovendien de eerste keer dat hij Totilas in een kür uitbracht. ,,Ik ben opgelucht dat het goed ging. Dat nog niet alles perfect is, lijkt me logisch.” Rath reed een kür die is ontworpen door DJ Paul van Dyk. De 2500 toeschouwers in het uitverkochte stadion zagen vooral hele mooie pirouettes, die niet alleen in galop, maar ook in de piaffe getoond werden.

De tweede plaats in de kür was voor Christoph Koschel met Donnperignon (82,450), op muziek van Sting en The Police. Isabell Werth eindigde met de 10-jarige El Santo als derde en had daarmee ook een prima kampioenschap.

Stegen.net | DPA | ANP