Baukje Douma vooraan met Markus

  • 25 juli 2011 15:58
door: Annet Koning, 25 juli 2011 15:58

GARYP – Baukje Douma behaalde een mooi succes tijdens het Post-Kogeko kampioenschap in Garyp. Douma won met haar paard Markus van de Oergong (v. Fabe) de eerste Z2-proef. Ondanks de vele regen in de week voor het evenement waren de velden uitstekend begaanbaar.

In de klasse Z2 werd de eerste proef gewonnen door Baukje Douma met haar Markus, tweede werd hier Esther Liano. In de tweede proef deed zij er nog een schepje boven op en haalde met een mooie score van 214 de eerste plaats. In deze proef werd Ieke Baukje Annema tweede met Wifo’s Tialda.

Baukje Douma met Markus van de Oergong.

De klasse Z1 bestond uit een behoorlijke groep deelnemers. In de eerste proef waren de verschillen in de kopgroep klein. Toch wist Bennie van Es hier te winnen met een score van 217. De tweede plaats met één punt minder was hier voor Ieke Baukje Annema, nu met haar paard Wifo’s Reinder. De derde plaats was voor Bodien Grijpstra met Ilona BV met 214 en de vierde plaats ging hier naar Annet Koning-van der Velde met Jeltje Anke.

In baan twee wist Harmina Holwerda met Petrus PJ haar punten van haar eerste proef sterk te verbeteren, ze behaalde nu namelijk 222 punten en greep hiermee de overwinning. Ze gaf bennie van Es het nakijken, met 220 werd hij tweede. Ook Esther Liano met Imkje kon haar punten verbeteren en wist in deze proef een mooie derde plaats met 216 punten te behalen. Annet Koning-van der Velde met Jeltje Anke en Ieke Baukje Annema met Wifo’s Reinder deelden plek vier met 213 punten.

In de klasse M2 was er één winnaar die met voorsprong beide proeven won en dit was Marc Peter Spahn met 203 en 199 punten. In de klasse M1 werden de eerste en tweede plek in beide proeven gedeeld door Miranda Venema met Tjalbert 460 en Bennie van Es met Tymen. Venema won de eerste proef en van Es de tweede.

Stegen.net