archief
contact
+31 6 53239630

Annet Koning trotseert modder in Veendam

Annet Koning met Sebastiaan (archief)
  • VEENDAM

Op zaterdag en zondag zijn in Veendam in het mooie Borgerswold weer de nodige dressuurproeven verreden. Zaterdag  was de bodem nog in uitstekende conditie, maar door de hevige regenval in de nacht en een stevige bui in de vroege zondagmiddag veranderden sommige banen in modderpoelen en dat zorgde voor wat mindere prestaties in de dressuur.

Annet Koning met Sebastiaan.

Annet Koning-v.d. Velde deed erg goede zaken en mocht twee keer de eerste prijs in ontvangst nemen in de klasse Z2 dressuur. Ze scoorde 227 in de eerste proef en met één punt minder volgde Drents kampioene Julia van Schaik met Primo. Inge Sikkens-Derks werd derde met Unique of Class en scoorde 225.

In de tweede proef moest Annet Koning de eerste plaats delen met Annemarie Tiktak en beide scoorden 230 punten. Ook hier waren de verschillen klein want Janien de Lange scoorde 229 en behaalde hiermee een derde prijs. Jurylid Paulien Alberts sprak van een mooie kopgroep, maar miste nogal eens de afwerking van de proef en ook de verzameling en impuls liet soms te wensen over. De paarden mochten wat haar betreft wat ,,fijner in de aanleuning zijn en meer gesloten en op ‘t achterbeen blijven.” Ze vond dat Annet een mooie goed afgewerkte proef liet zien, waarbij het paard fijn in oprichting liep. Julia van Schaik liet erg mooie dingen zien maar had af en toe een foutje.

In de andere Z2 ring was de eerste prijs voor Sylvana Wezeman. Ze stak met kop en schouders boven de rest uit met het paard IPS Worelja met een score van 225. Jasmijn Veentjer volgde met 211. Ze bereed Sir Lauries vs. In de tweede proef moest Sylvana de eerste plaats afstaan aan Machteld Corporaal met het paard Rupert C, ze scoorde een mooi punten aantal van 226. Sylvana scoorde nu 221 en dat was goed voor een tweede prijs.

Er was erg veel animo voor de Z1 en ook in deze rubrieken werd om elke punt gestreden. Elise Kraneburg deed goede zaken door gedeeld eerste en vijfde te worden met Pina Colada. De eerste plaats deelde ze met Margaret Schep, ze bereed Dollard Zappaloupe. Ook voor Annemarie Tiktak was het een succesvolle dag, ze scoorde al goed in de Z2 maar ook in de Z1 werd de M2 kampioene van Groningen tweede en derde met het paard Wonder Lady.

In de andere Z1 groep viel Nynke Mulder met haar Fries Markus V positief op met de eerste en tweede prijs. De andere proef werd gewonnen door Jarmilla Peterson met Woody. Callista Leeuwerke was ook erg constant en behaalde een mooie tweede en derde prijs met Santo’s Allecto.

Pony’s

Ook voor de pony’s stonden er diverse rubrieken op het programma, maar helaas viel de deelname wat tegen. Wel werd er prima gepresteerd. Vooral Floor van Manen sprong eruit door 226 te scoren met Davino du Bois, op de tweede plek volgde met gepaste afstand Rolien Albring met Freija, ze scoorde 207. In de tweede proef deed Floor van Manen er nog een schepje boven op en nu scoorde ze maar liefst 247 punten en werd hiermee met kop en schouders eerste. Manon Albring met Anna Laminka werd tweede met 207. Floor vormt sinds kort een combinatie met de pony die ze over heeft genomen van haar nicht Julia van Schaik. De combinatie is nog jong en lijkt een mooie toekomst tegemoet te gaan.

Ook in de winningmood blijft Gronings kampioene Kim de Jonge met Sandokan, ze behaalde twee keer een overwinning en moest deze één keer delen met Manon Albring met de pony Roza’s Leonardo. Ze behaalden beide 231 en in de andere proef deed Kim er een schepje bovenop door 248 te scoren en bleef daarbij twee punten voor op Rianne Kooistra met Charina Du Bois.
[Stegen.net]

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel