Home » CH Norg: Huckriede en Unaniem kampioen
tuigpaarden

CH Norg: Huckriede en Unaniem kampioen

NORG – Voor liefhebbers van aangespannen paardensport is het CH Norg een absolute must. De editie van dinsdag vormde opnieuw een hoogtepunt, met niet minder dan vier titels die op het spel stonden. In de ereklasse van de nationale tuigpaarden prolongeerde Unaniem met Lambertus Huckriede de titel, maar de jury was verdeeld. De arbiter hakte vervolgens de knoop door.

Lambertus Huckriede met Unaniem. ©huckriedestables.nl

In deze ereklasse kwamen negen paarden in actie, waarvan er vijf over mochten lopen. Titelverdediger Unaniem van Lambertus Huckriede leek op voorhand de grote favoriet, gezien zijn prestaties tot nu toe dit seizoen. Unaniem liet zich in Norg ook bijzonder goed zien, maar kreeg flinke tegenstand van de ruim bewegende, maar iets minder houding tonende Besterly Amadeus van Leendert Veerman. De beide juryleden konden het samen niet eens worden en daarom was het de arbiter die Unaniem aanwees als de kampioen van 2011. Achter Amadeus eindigde Wessel van Johan Borkent op de derde plaats.

Als eerste van de vier kampioenschappen werd dat voor de Noordelijke tuigpaard rijdende dames verreden. De titel ging na het overrijden naar Wervelwind van Lammert Tel en gereden door Lucy Stevens. De zwarte werd alleen maar beter naarmate de wedstrijd vorderde. De zeer ruim en sterk dravende Nulandos werd met Margreet Bosma goede tweede.

Verder streden de Friese tweespannen in Norg om de titel. Die ging naar Udo de Haan met Tjeerd van de Brink en Martinus PJ. Bij de hackney’s in klavertje drie eiste de 76-jarige Jan Kennis de titel op met Reedhill’s Dancing Queen en Reedhill’s Special Rose als achterspan en als showpaard voorop Domingo.

Stegen.net | KNHS


over de auteur

redactie Stegen.net

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net