archief
contact
+31 6 53239630

Margaret Schep wint kür op ‘t Peerdespul

GRONINGEN – Margaret Schep heeft zaterdag tijdens ‘t Peerdespul de kür op muziek gewonnen. Ze deed dat met Whiskey HBC (v. De Niro) met een score van 68,75%.

Margaret Schep won met Whiskey HBC de kür. ©Roos Meertens.

Drents kampioene Truusje Smeding eindigde met Puccini op de tweede plaats met een resultaat van 68,125%. De derde plaats ging naar Gronings kampioen Jarmilla Peterson met Don Chello, met eveneens 68,125%, maar een lagere score bij de hoofdjury. Verder genoot het publiek van een dressuurdemonstratie van Adelinde Cornelissen en haar paard Jerich Wunschtraum.

Adelinde Cornelissen bezig met haar clinic met Wunschtraum. ©Roos Meertens.

Bij het springen was Bert Jan Zuidema uit Linde succesvol. De Drentse ruiter won twee rubrieken. Zuidema zegevierde in de ZZ-klasse in het speel uw spel met UB 40 en won in de Z-klasse eveneens  het speel uw spel met zijn paard Sepp. Marianne Boerema uit Zuidhorn eindigde met Divoza Horseworld Nizamo als eerste in de ZZ-klasse klassiek. Suzanne Tepper uit Veendam zegevierde in de Z-klasse klassiek met Wardorette J.

Anneke Huckriede
Anneke Huckriede op weg naar de titel met Netters Unaniem. ©Roos Meertens.

Op CH Groningen stonden ook een flink aantal tuigpaardrubrieken geprogrammeerd. Hoogetpunt was het NK eenspannen gereden door dames. Acht aanspanningen namen daaraan deel, met voor vier een herkansing. Anneke Huckriede en Netters Unaniem (v.Renovo) waren titelverdediger, maar om de titel te prolongeren moest er behoorlijk worden gestreden. Het lukte Anneke Huckriede en Unaniem uiteindelijk wel, want de vos wist tot steeds meer ontspanning te komen en dan maakt hij zijn bewegingen rustiger af maar Topsportmerrie 2010 Taunita (elite van Manno) van Joop van Wessel met dochter Hanneke die tweede werd en sportmerrie Wizkid’s Gonda (v.Patijn) van Ritsema Sierbestrating met Hanneke Mekkes presteerden ook heel goed. Vierde werd de zeer actief bewegende Urchin (v.Oase) van Teus van Laar. Rijder was Gertrude van de Vegt.

In de ereklasse ging het om de wisselprijs De Zilveren Martinitoren en het was dit jaar voor de 60ste keer dat er in de ereklasse om deze ereprijs werd gestreden. Vier van de negen paarden kregen ook daar een herkansing en voor de negende keer nam Lambertus Huckriede deze wisselprijs mee, nu met Unaniem. Maar Tjeerd Haarsma leek met Sunlight (v.Manno) ook duidelijk in aanmerking te komen voor de wisseltrofee. De jury was verdeeld zodat de arbiter er aan te pas moest komen. Hij koos voor Unaniem maar een keuze voor Sunlight was ook zeer goed te volgen geweest. Toronto Landzicht (v.Marvel) met Mark de Groot en Optimaal (v.Waterman) met Freek Saris werden derde en vierde.

Stegen.net

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share