CH Sleen trekt minder dressuurruiters

Share
  • 11 juli 2011 19:10

door: redactie, 11 juli 2011 19:10

SLEEN – De deelnemers aan de dressuur tijdens de 24e editie van het CH Sleen leverden ondanks de droogte en de erg stoffige banen goede prestaties. Helaas stond er dit jaar geen voorselectie van de Hoefslag dressuur cup op het programma, hoewel deze wel werd aangevraagd. Hierdoor kwamen veel minder Z2-combinaties in actie. Wel opvallend was het animo voor de Z1-rubriek, waardoor deze klasse zowel ‘s morgens als ‘s middags werd verreden. Jarmilla Peterson behaalde de hoogste score.

In de eerste proef Z1 was Laura Zwart de grote winnares. Met diverse paarden wist ze zich bovenin het klassement te rijden. Alleen in de eerste proef moest ze Lisette Peeters met Bartje voor zich laten. Deze combinatie behaalde een score van 219 en Laura Zwart volgde met Wicklow Remy (216) en Zandokan Smh (215). Deze derde plaats moest ze delen met Marjan Grol, ze bereed Zandsteen GW.

De tweede proef wist Laura Zwart met overmacht te winnen. Met Wiclow Remy nam ze revanche en behaalde een mooie score van 221. Laura behaalde met Zandokan Smh 215 en wist daarmee net voor Nicole Torenbeek te blijven, die met haar paard 214 punten behaalde. Door de goede presatie van Laura Zwart wist ze de extra prijs te behalen voor de beste combinatie van de Z1.

Jarmilla Peterson behaalde de hoogste Z-score met Don Chello. ©Steven Stegen

‘s Middags werd de Z1 en Z2 in handicap verreden. In de eerste proef wisten vooral de Z1 combinaties te overtuigen. Laura Zwart kwam weer uitstekend voor de dag door het Z1-paard Octanorm Zombra naar 220 punten te rijden en bleef Cindy Stoker met de expressief bewegende Manchado net voor. De in de Z1 uitkomende combinatie wist 219 te behalen. De verschillen waren hier heel klein want de derde prijs werd gedeeld door Z2- combinaties, te weten Wilmer Lanning met Hippo Assens Urbanus en Jarmilla Peterson met Don Chello. Beide behaalden 217 punten.

Ook in de tweede proef waren de verschillen erg klein. Na een mindere eerste proef was de overwinning voor Jarmilla Peterson, ze behaalde met Don Chello de hoogste Z score van de dag (240) en zij werden ook de beste combinatie van de Z1/Z2. Ze werd gevolgd door de sterk rijdende Francis Turkensteen op Witchel, die een mooi punten totaal haalde van 237. Sylvana Wezeman kwam uit in de klasse Z1 en behaalde met Winning Lita een mooie derde plaats met 235 punten.

Na 24 jaar zal dit hippische evenement verhuizen naar Erm omdat het terrein gebruikt gaat worden voor nieuwbouw. De manege blijft bestaan. Ook de datum gaat veranderen en zal plaats vinden in de 2e week van september. Hopelijk gaat de 25e editie een aantrekkelijke wedstrijd worden om zo meer deelnemers in de hoogste klasse te trekken.

Stegen.net