Home » Crisis gaat voorbij aan CH De Wolden
springen

Crisis gaat voorbij aan CH De Wolden

VEENINGEN – Crisis in de paardensport? Bij het CH De Wolden zeggen ze er geen last van te hebben. Sterker nog, de organisatie maakte woensdag bekend dat het er, aan de vooravond van de zevende editie, beter voor staat dan ooit.

Volgens de nieuwe voorzitter Christiaan Hendriksen is het geen probleem geweest om de begroting rond te krijgen en ook komen er meer deelnemers dan ooit tevoren. ,,Onze aanpak van de laatste jaren werpt duidelijk vruchten af. We zijn laagdrempelig, de entree en het parkeren zijn gratis en we leggen onze gasten in de watten.”

Voorzitter Christiaan Hendriksen en op de achtergrond gastheer Jan Broek.

In de eerste week van het CH De Wolden, van 14 tot en met 17 juli, komen er 480 paarden in de baan. In de tweede week groeit dat naar 510 paarden. Op de beide zondagen is er en Grote Prijs, met twee keer identiek prijzengeld. De gemeente De Wolden is een belangrijke sponsor. Hoe de gemeentelijke bijdrage zich de komende jaren gaat ontwikkelen, gezien de bezuinigingen, is nog onzeker. Wel zei wethouder Jan ten Kate dat het evenement erg belangrijk is voor de gemeente De Wolden, die zich afficheert als dè paardengemeente van Drenthe.

Tot de deelnemers behoren onder andere Marc Houtzager, Jeroen Dubbeldam en ook Albert Voorn, die met een opvallende comeback bezig is. Verder is er op 16 juli een veulenveiling, op 19 juli de centrale keuring van het KWPN en op 21 juli een symposium.

Kritiek

Kritiek op de organisatie is er ook. Landelijke ruiters betreuren het dat er veel landelijke rubrieken zijn geschrapt, om meer ruimte te maken voor internationale rubrieken. Landelijk zijn er allen de finales van de Eurohill Cup, waarvoor deelnemers zich op selecties moesten kwalificeren. Hendriksen zegt de kritiek te kennen, maar vindt het logisch dat het CH De Wolden zich meer op het internationale springen richt. ,,We hopen dat meer landelijke ZZ-combinaties het aandurven om de stap naar het internationale te maken. We willen graag een springplank zijn.”

Stegen.net

over de auteur

Steven Stegen

Steven (1967) werkt bijna 30 jaar in de journalistiek. Hij werkte voor vrijwel alle hippische bladen en diverse kranten. Daarna heeft hij zich op radio en TV toegelegd en natuurlijk op deze website.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net