CH De Wolden trekt recordaantal internationale deelnemers

Share
  • 10 juli 2013 19:13

door: Steven Stegen, 10 juli 2013 19:13

De negende editie van het CH De Wolden trekt een recordaantal deelnemers. De organisatie bouwt 520 stallen om de paarden die deelnemen aan de internationale rubrieken te kunnen huisvesten.

Stralende gezichten dus op de persbijeenkomst die woensdag op het fraaie wedstrijdterrein werd gehouden. De opbouw van het evenement is volop losgebarsten. ,,Gelukkig onder prachtige weersomstandigheden”, glundert voorzitter Christiaan Hendriksen. ,,De ruiters weten ons steeds beter te vinden. Met meer dan 500 internationale paarden hebben we een record en beginnen we ook tegen het maximaal haalbare aan te lopen.”

CH De Wolden

De hoofdring van het CH De Wolden ligt er prima bij.

Hendriksen denkt dat de goede accommodatie en de goede sfeer erg bijdragen aan het succes. ,,Dat spreekt zich rond en we zijn dan ook zeer tevreden over de grote en ook kwalitatief goede deelname. Ik kan bijvoorbeeld Marc Houtzager, Gerco Schr√∂der, Angelique Hoorn, Jur Vrieling, Albert Zoer en Beezie Madden noemen.”

De Rabobank is en blijft hoofdsponsor, maar er zijn meer geldschieters, ook vanuit het buitenland. ,,Gelukkig lijkt de crisis aan ons voorbij te gaan. We hebben hele trouwe sponsors en een prima groep vrijwilligers van zo’n 130 mensen. Zij samen dragen het concours.”

Het CH De Wolden is van 18 tot en met 21 en van 25 tot en met 28 juli en is gratis toegankelijk.