Duitse ruiters domineren in Estoril

Share
  • 3 juli 2011 17:26

door: redactie, 3 juli 2011 17:26

ESTORIL – Duitse springruiters domineerden bij de Global Champions Tour in Estoril. Bij het hoogst gedoteerde tournooi ter wereld ging de overwinning naar Christian Ahlmann met Taloubet. De combinatie won de Grote Prijs.

Ahlmann reed met de hengst Taloubet een foutloos rondje in 45,21 en bleef daarmee Luciana Diniz met Winnigmood (0-47.32) ruim voor. De plaatsen drie en vier waren opnieuw voor Duitsland, dankzij Luger Beerbaum (Chaman) en zijn schoonzus Meredith Michaels-Beerbaum (Shutterfly).

Christian Ahlmann had alle reden om tevreden te zijn. ,,De hengst sprong over alle dagen heel goed.” De combinatie won eerder dit jaar al de finale van de wereldbeker en kon nu opnieuw flink cashen, want de zege leverde 92.000 euro op.

Beste Nederlander op het Portugese evenement was Jeroen Dubbeldam. De ruiter uit Weerselo eindigde op de achtste plaats. Hij kreeg met BMC Van Grunsven Simon een fout in de eerste omloop, maar reed wel een hele snelle tijd. Marc Houtzager uit Rouveen eindigde met Sterrehof’s Opium op de 13e plaats.

Stegen.net | DPA