Evelien Duin twee keer tweede met Gurbe

  • 4 juli 2011 21:04

door: Annet Koning, 4 juli 2011 21:04

OLDEHOLTPADE – Jolanda Schreuder behaalde tijdens de dressuurwedstrijd voor Friese paarden in Oldeholtpade de hoogste score in de Z2. Ze schreef met Jesse R (v. Brandus) de eerste proef op haar naam met 218 punten. Evelien Duin presteerde minstens zo opvallend, met twee tweede plaatsen op Gurbe.

Evelien Duin en Gurbe hebben flink wat fans.

Evelien Duin en Gurbe hebben flink wat fans.

De wedstrijd in Oldeholtpade telt mee als selectie voor de Post Kogeko Dressuur kampioenschappen. Na 13 selecties volgt eind september de finale van deze reeks. Jolanda Schreuder deed dankzij haar overwinning goede zaken. In de tweede Z2-proef trok Thea Dijkstra aan het langste eind. Zij zag haar proef beloond met 212 punten. Evelien Duin pakte in beide proeven de tweede plaats met Gurbe.

De Z1 eerste proef werd met een overtuigend optreden gewonnen door Bennie van Es met zijn paard Siebe Fan de Kadyk met maarliefst 234 punten. Lange tijd werd de lijst aangevoerd door Bodien Grijpstra en Thea Dijkstra, beiden met 227 punten. In de tweede proef moest Van Es genoegen nemen met een vierde plaats. Deze proef werd gewonnen door Astrid de Bruin met Meinte Ut it Leechlan, zij behaalde ook een overtuigende score van 228 punten.

In de klasse M2 werden beide proeven gewonnen door een sterk rijdende Marc-Peter Spahn met de goedgekeurde hengst Fh Tymon 456. Met 206 en 196 werden beide proeven gewonnen. Jeannette Rijpkema eindigde in beide proeven op de tweede plaats met 196 en 195 punten. In de klasse M1 werd opvallend gereden door Miranda Venema-Niemarkt. In de eerste proef wist ze een eerste en tweede plaats te behalen. In de tweede proef was het Bennie van Es die hier een stokje voor kon steken en hield hier de eerste plaats bezet. Voor Miranda was deze keer de tweede en derde plaats weggelegd.

Stegen.net