Natascha Veen maakt mooie rentree met zege bij selectie in Exloo

Share
  • 15 januari 2017 20:05

door: Steven Stegen, 15 januari 2017 20:05

Exloo | STEGEN.NET

Natascha Veen schreef zondagmiddag de selectie klasse Z2 voor het Drents kampioenschap op haar naam. Ze wist Loes Corsel achter zich te laten.
selectie in Exloo. Drents kampioenschap. Natascha Veen rijdt haar eigen fokproduct Damoiselle naar de overwinning in de Z2.

Natascha Veen rijdt haar eigen fokproduct Damoiselle naar de overwinning in de Z2.
FOTO: Steven Stegen

Veen behaalde met haar eigen fokproduct Damoiselle (uit haar merrie Heldin) 224 punten in de Z2 tijdens de Hippische Week Exloo. Deze proef telde tevens als laatste selectie voor het Drents kampioenschap indoor dressuur volgende maand in Erica.

Natascha Veen toonde een mooie en gelijkmatige proef. Aan het einde van de proef had de ervaren amazone wel wat moeite om Damoiselle in de galoponderdelen bij de les te houden. Maar het totaalbeeld was erg goed.

Helemaal terug
Met de overwinning in Exloo is Natascha Veen weer helemaal terug. In de provincie Groningen behoorde ze jaren tot de top. ,,Maar ik woon nu in Grolloo en dan vind ik dat je ook voor Drenthe moet rijden.”

Veen kwam zeker twee jaar niet op wedstrijden, druk als ze was met haar twee kinderen, met verbouwen en met les geven. Maar in december trok ze de stoute schoenen aan en ging toch weer op wedstrijd. En dat niet zonder succes. Bij de vorige selectie werd ze derde.

Loes Corsel reed Disney deze keer naar de tweede plaats in de Z2.

Loes Corsel reed Disney deze keer naar de tweede plaats in de Z2.
FOTO: Steven Stegen

De tweede plaats was voor Loes Corsel, die met Disney (v. Painted Black) een score van 220,5 behaalde. Corsel zette een knappe proef neer, met een opvallend goed stapgedeelte en mooi en precies gereden oefeningen. De wissels kunnen nog wat meer naar boven gesprongen.

Met 214 punten was de derde plaats in de Z2 voor Marissa Spoor en Brinkhof’s Empire S. Ook bij deze combinatie zit inmiddels veel routine. De proef was mooi gelijkmatig en verzorgd, jammer dat er bij een appuyement in galop een foutje in sloop.

Marelle Koopman schreef eerder de Z1 op haar naam met Clatrichta. Ze behaalde net als Joanne Westerhof met Enya 225,5 punten, maar kwam op de eerste plaats door de ex aequo regeling. Cecile Smit werd met Edmond derde.

ZZ-licht
In de ZZ-licht ging de overwinning naar Nars Gottmer van RV Ceres. Hij behaalde met Floris Vinckenburgh de hoogste score van 231 punten. Marjan Hooge werd netjes tweede. Zij werd met Ego Tripper Texel beloond met 226 punten. Daarna volgde Trea Mulder met Brinkhof’s EnVogue met 224.