Friese paarden in hoofdrol bij dressuur CH Westerkwartier

Share
  • 24 mei 2017 18:51

door: redactie, 24 mei 2017 18:51

Opende | STEGEN.NET

DOOR onze SPECIALE VERSLAGGEEFSTER

Joyce Haaijer-van der Meulen was bij de dressuur tijdens het CH Westerkwartier de deelnemer met de hoogste dagscore. Samen met haar Friese merrie Horses2fly Tialda H. (v. Jasper 366) behaalde ze 67,17% in de PSG, een persoonlijk record.

Joyce Haaijer zette met Horses2Fly Tialda de beste prestatie van de dag neer.

Joyce Haaijer zette met Horses2Fly Tialda de beste prestatie van de dag neer.

In het weekend van 20 en 21 mei werd in Opende CH Westerkwartier verreden. Tot vorig jaar werd deze wedstrijd georganiseerd onder de naam CH Marum. Een zeer gevarieerd programma met dressuur, springen, tuigen, bixie, subtop en Kur op muziek. Ook was dit een selectie wedstrijd voor de Groninger kampioenschappen.

In de subtop werden de ZZ-Zwaar en de Lichte Tour verreden. De hoogste was dus voor Joyce Haaijer-van der Meulen. Met haar Friese merrie Horses2fly Tialda H. (v. Jasper 366) behaalde ze 67,57% in de PSG. Zelf was ze tevreden over haar proef en ze was dan ook erg blij met het uiteindelijke resultaat.

De tweede plaats in deze klasse ging naar Nathalie Vorenhout. Met Anna van de Haffiehoeve (v. Rindert 406) reed ze naar een score van 66,05%. Robin Luurssen mocht zich als derde opstellen, zij behaalde met Bologna 64,34%

In de Inter 1 mocht Susan Bouwman- Wind het oranje lint in ontvangst nemen. Na een lange poos niet gestart te hebben, stuurde ze Minne van de Egberdina Hoeve (v. Baert 411) naar 63,82%. Ze werd hierin gevolgd door Annet van der Velde, die met haar Sebastiaan R. (v. Flemmingh) 62,17% scoorde.

Gotien Sipsma en Felissirana (v. Belissimo) reden één proef in het ZZ-Zwaar en wisten deze te winnen met 63,71%. De tweede proef werd gewonnen door Linda Kouwenhoven en Superhorse Floyd (v. Uphill). In de eerste proef had deze combinatie te maken met een behoorlijk jury verschil, waardoor ze daar net buiten de prijzen viel. De tweede proef reden ze naar een score van 63,57%

Er was twee maal een tweede plek voor Joey van de Grijp. Met zijn Cayenne JC haalde hij scores van 62,71% en 61,00%

Selecties
De selecties voor de Groninger kampioenschappen werden verdeeld over twee dagen. Op zondag was het selectie moment voor de klassen M en Z. Hierin wist Linda Kouwenhoven goede zaken te doen. In het Z2 wist ze beide proeven te winnen met Superhorse Fhillipo (v.Armani), maar ook in het ZZ licht behaalde ze een tweede plaats. In deze klasse reed ze Superhorse Easy (v.Fidertanz) naar een mooie score van 230 punten. Toch moest ze hier Teatske Bunschoten voor laten gaan. Met haar bonte Haico (v.Haarlem) wist ze op 233 uit te komen. Dit was in de selectieproef dus goed voor een eerste plaats

Ook de klasse Z1 had een overtuigende winnaar. Ykje Baron wist met haar Fries Jitze van Bronny Friesians twee maal de overwinning op te eisen met scores van 245,5 en 248.