Jaarlijks ruiterfeest in Almelo in volle gang

Share
  • 1 juli 2011 15:22

door: redactie, 1 juli 2011 15:22

ALMELO – Deelnemers die er ooit hebben gereden blijven er maar terugkomen: de Almelose Ruiterdagen zijn absoluut een begrip. De inmiddels 45e editie is momenteel in volle gang en opnieuw doet de organisatie er alles aan om het ruiters en paarden naar de zin te maken op het concoursterrein ‘De Bosrand’.

Ortwin Kommers won de trialjumping bij de pony’s.

Het enorme terrein bevat niet alleen wedstrijdpistes, maar ook stallen en tenten. Het geeft een unieke sfeer, die door iedereen gewaardeerd wordt en die Almelo tot een gewild concours maakt. Veel Z- en ZZ-springruiters hebben zich op het laatste moment nog aangemeld, zoals Gert Jan Bruggink en Gerco Schröder.

Een blik op één van de vele dressuurpistes. ©Marieke Schur

Bij de dressuur is een duidelijke verschuiving waarneembaar: minder starts in de lagere klassen en juist meer in de hogere. Dit jaar is er ook weer een sluitende begroting, mede dankzij vele vrijwilligers en goede sponsors. Gewoontegetrouw begonnen de pony’s van vrijdag tot en met zondag aan hun editie. Drie dagen topsport, maar ook voldoende vertier voor de ruiters en aanhang.

Ook dit jaar waren de rubrieken goed gevuld en was er ondanks het internationaal concours Geesteren veel publiek. De beste combinaties in de hoogste klasse springen mochten in de trailjumping uitmaken wie er als kampioen werd gehuldigd. Het werd een spannende strijd, waarbij Ortwin Kommers als winnaar uit de bus kwam door als enige foutloos te blijven in een snelle tijd van 42.33, gevolgd door Beau Graatsma, die wel een snellere tijd had maar helaas een foutje onderweg kreeg. Op de derde plaats volgde Kaylee Bloem.

Marit Leegte uit Emmen presteerde top bij de Z2-dressuur pony’s.

Voor de finale van de Z2 ponys hadden zich tien combinaties voor de kür geplaatst. Daar kwam de 15-jarige Drentse kampioene Marit Leegte uit Emmen met 67.69% als winnaar te voorschijn met haar pony Molenhorn’s Casanova, voor Janet Vermunt met de ervaren pony Prins Melride. Ze behaalde 64.59 en op plaats drie belandde Jelle Peeters met Nandor met 64.44.

Paarden

De paarden begonnen maandagmiddag met de dressuur en de springruiters konden nog een oefenrondje rijden, waarbij gretig gebruik werd gemaakt van de wal.

Dressuuramazone Janneke Punte deed op deze eerste dag goede zaken. Ondanks de hitte reed ze twee keer naar het oranje lint met haar paard Feinsliebschen. Op woensdag en donderdag was Frank Hosmar in zeer goede doen. Nadat hij op maandag nog een training had gevolgd bij Tineke Bartels met het paralympisch team scoorde hij op woensdag en donderdag alweer mooie punten met Wallstreet Shuffle en zijn jonge in de z2 debuterende Alphaville. Verder is in de race voor een finaleplaats de altijd zeer correct rijdende Carolien Reverdink met The ritz R&B en ook ervaren z2 combinatie Nicole Nijmeijer reed zich regelmatig in de top drie.

Stegen.net

De Almelose Ruiterdagen zijn erg actief op Twitter en er is natuurlijk een eigen website van het evenement.