archief
contact
+31 6 53239630

Jarmilla Peterson dolgelukkig na zege met Woody op Almelose Ruiterdagen

ALMELO – Jarmilla Peterson was ver na middernacht nog compleet in de wolken. Ze won met de vosruin Woody de Z2-finale tijdens de Almelose Ruiterdagen. ,,Wat gaaf om dit mee te mogen maken”, aldus de dolgelukkige amazone uit Wedde.
Jarmilla Peterson Woody Almelose Ruiterdagen
Jarmilla Peterson rijdt met Woody de ereronde na de winst in de Z2-finale van de Almelose Ruiterdagen.

Jarmilla Peterson kan haar geluk niet op. Ver na middernacht reed ze tijdens de Almelose Ruiterdagen de ereronde met haar Woody. De combinatie uit Wedde won met ruime voorsprong de Z2-finale.

Die finale zou om 22.00 beginnen, maar door een ongeluk van één van de deelnemende paarden eerder op de dag, met helaas fatale afloop, liep het programma uit. Ook het weer werkte niet erg mee, maar toch was de belangstelling en de sfeer goed tijdens de Z2-finale. ,,De banen lagen er prima bij. Het publiek bevond zich er nogal dicht op, maar Woody trok zich er weinig van aan. Het hele seizoen presteert Woody al geweldig goed en dat was in Almelo niet anders”, aldus Jarmilla Peterson.

Jarmilla Peterson Woody Almelose Ruiterdagen
Jarmilla Peterson rijdt met Woody de ereronde na de winst in de Z2-finale van de Almelose Ruiterdagen.

Rom Vermunt had met Bonheur Deux tot op dat moment de leiding met 72,38%, een score die er mag zijn. Peterson: ,,Ik wist dat het niet makkelijk zou worden om dat resultaat nog te verbeteren, maar Woody deed het gewoon erg goed. Misschien speelde ook mee dat we vrijdag niet zijn gestart, omdat we toch al voor de finale waren geplaatst.” De jury waardeerde de finaleproef met 73,44% en daarmee was de hoofdprijs voor Peterson, die al met al pas rond half vier in de nacht pas weer thuis was.

Achter Peterson en Vermunt eindigde Lisette Peeters van de RV Exloo op de derde plaats met Bartje. Elisa Pel werd vierde met Zilverster.

De zondag verreden finale van de Z1 is gewonnen door Frank Hosmar en Alphaville, met Janneke Punte (Bianco) op de tweede plaats.

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel