Maikel van der Vleuten derde in Falsterbö

Maikel van der Vleuten derde in Falsterbö

10 juli 2011 18:42 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

FALSTERBO – Maikel van der Vleuten is zondag derde geworden in de Grote prijs van de Falsterbö Horse Show. De ruiter uit Mierlo leverde deze prestatie met de KWPN-hengst VDL Groep Verdi TN. In de barrage streden elf combinaties om de zege, die uiteindelijk naar de Fransman Patrice Delaveau (Oriënt Express) ging.

Maikel van der Vleuten met Verdi.

Maikel van der Vleuten met Verdi.

Leon Thijssen uit Baarlo, die zich met Tyson ook voor de tweede manche had geplaatst, kreeg in de dubbelsprong even last van miscommunicatie, waardoor Tyson al na één galopsprong in de dubbel vertrok, in plaats van er twee te maken. Een val was het resultaat, waardoor Thijssen als elfde eindigde.

Het was een pittige Grote Prijs, waarin Piet Raijmakers jr. met Van Schijndel’s Rascin al als tweede van start moest gaan. Ook nu weer realiseerde de combinatie, die in de landenwedstrijd afgelopen vrijdag dubbel foutloos wist te blijven, een sterk rondje. ,,Ik was echt goed onderweg, totdat we heel licht de bovenste paal van de insprong raakten van de dubbel die uit steilsprongen was opgetrokken, en dan is het voorbij”, aldus Raijmakers.

In de laatste lijn pakte Audi’s Gestion Priamus Z van Vincent Voorn uit Dinteloord, na tot dan foutloos te hebben gesprongen, het bit vast, waardoor hij even stuurloos raakte en tegen een weigering en tijdfouten aanliep. Sam met Albert Zoer uit Echten realiseerde in het begin van het parcours overtuigende sprongen, maar halverwege leek het net alsof de krachten wegvloeiden en moesten zij zestien strafpunten noteren.

Maikel van der Vleuten was blij met zijn derde plaats, maar vond dat er ook nog wel meer in had gezeten. ,,Ik was van plan om in de barrage een snelle ronde neer te zetten en eerlijk gezegd lukte me dat in de wending van één naar twee ook wel. Op de tweede hindernis sprong Verdi erg hoog en bokte daarna een keer. Om een springfout te vermijden op de derde hindernis, een muur, moest ik even tijd nemen om de controle weer optimaal te krijgen. Dat kostte een paar seconden en mogelijk de tweede plaats.”

Stegen.net | KNHS

Deel dit bericht