Patrice Delaveau wint WB Helsinki, Maikel van der Vleuten tiende

  • 20 oktober 2013 19:28
door: redactie, 20 oktober 2013 19:28

HELSINKI | Stegen.net | KNHS | HLN
Maikel van der Vleuten was met zijn tiende plaats de beste Nederlander in de wereldbeker in Helsinki. De ruiter uit Someren kreeg met VDL Groep Sapphire B een foutje in de eerste omloop. De Fransman Patrice Delaveau won met Oriënt Express, die in de barrage ruim een seconde sneller was dan regerend Olympisch kampioen Steve Guerdat met Nino des Buissonnets.

Patrice Delaveau won met Oriënt Express de wereldbeker in Helsinki. ©Sari Gustafsson

Patrice Delaveau won met Oriënt Express de wereldbeker in Helsinki.
©Sari Gustafsson

Het was een pittig parcours in Helsinki en in de barrage moest enorm veel gestuurd worden. ,,Het was eigenlijk een lompzwaar gebouwde proef”, blikte Maikel van der Vleuten terug. ,,Ik kreeg de fout op de middelste van de driesprong. Dat was een plankje op vlakke lepels. Ik heb werkelijk niet gemerkt dat Sapphire dat plankje raakte. Jammer van dat foutje, maar ik ben blij met de wijze waarop mijn paard nu in Helsinki en vorige week in Oslo sprong. We hadden beide keren wel dat ene balkje, maar ik kan Sapphire nu met een gerust gevoel mee nemen en Verdi wat rust gunnen.”

Ook Gerco Schröder kwam aan de start en hij bracht London in de ring. Hij kreeg een fout met het voorbeen op de voorste paal van de eerste hindernis van de driesprong en werd vijftiende. Rabo Talententeamlid Frank Schuttert (Ommen) kreeg met Winchester HS twee fouten en eindigde als vierentwintigste. Jur Vrieling met VDL Bubalu en Leopold van Asten met VDL Groep Santana B beëindigden de wedstrijd voortijdig.

Steve Guerdat, vorige week ook al tweede in Oslo, gaat met 34 punten aan de leiding in de wereldbekerstand van de West-Europese liga. De Portugese Luciana Diniz is met 25 punten tweede, de Brit Scott Brash met 24 punten derde.