Nuri Dijks wint Z/ZZ-finale in Almelo

Share
  • 3 juli 2011 13:37

door: redactie, 3 juli 2011 13:37

ALMELO – De door blessures geplaagde Nuri Dijks bewees tijdens de springfinale van de Almelose Ruiterdagen weer helemaal terug te zijn. Dijks won de Z/ZZ-finale met zijn ervaren paard I belong to you, dankzij een foutloze barragerit in de tijd van 32.14.

Nuri Dijks won de Z/ZZ-finale.

De publieke belangstelling was in Almelo, ondanks het herfstachtige weer, groot. Parcoursbouwer Jos Brinkman schotelde de finalisten weer een fantastisch parcours voor, waarbij er van de 26 finalisten acht de barrage haalden, waaronder de zeer ervaren Gerco Schröder. Als eerste begon Chantal Regter aan haar barrage, maar ze moest vroegtijdig de baan verlaten vanwege een val. Daarna volgde een mooie rit van Tessa Hoeksema, ze bleef met Twilight foutloos in 35.73.

Dat het allemaal veel sneller kon bewees Pim Mulder, maar hij moest dit met zijn paard Wilkins wel met een fout bekopen. De door blessures geplaagde Nuri Dijks bewees weer helemaal terug te zijn door foutloos te blijven en zette met zijn ervaren paard I belong to you een tijd neer van 32.14. Annelies Vosselmans, rijdend voor stal Eurocommerce, had twee paarden in de barrage en beet zich stuk op de tijd van Dijks en belandde op een mooie tweede en vierde plaats. Gerco Schröder nam de zesde plaats in.

Kür op muziek

Na het springen werd bij kunstlicht de dressuurfinale Z2 kür op muziek verreden. Ondanks het late tijdstip bleef het publiek geboeid kijken, mede door speaker Han Kuipers, die tussen de kuren door veel info gaf over de combinaties, de  Almelose Ruiterdagen en ook de punten al kon melden.

Carolien Reverdink rijdt The Ritz naar de kürzege.

Er was nogal wat niveauverschil tussen de combinaties. Doordat er gebruik werd gemaakt van nivilering in plaats van toekennen van plaatsingspunten reden er combinaties mee die niet vaak boven in het klassement te vinden waren. Doordat sommige juryleden heel behouden jureren heb je weinig puntenverschil en heeft een combinatie die is geëindigd in de middenmoot net zo veel kans op de finale als een nummer vier geplaatste combinatie in een ring waarbij de punten verder uitelkaar liggen. Beter zou zijn het systeem toe te passen zoals bij de suptop of en sublicup, zodat de combinaties in de finale nog meer aan elkaar gewaagd zouden zijn.

Naarmate de rubriek vorderde werden de punten steeds hoger. Nicole Nijmeijer moest halverwege de rubriek en zette een mooie proef neer. Helaas miste haar fries Bean net de lengtebuiging maar was het beeld wel heel constant. Ze behaalde 65.56%

Daarna volgde de zeer ervaren en laatste tijd zeer succesvolle amazone Carolien Reverdink. Ze zette met haar paard The Ritz R&B (v. Rohdiamant), waarmee ze vorig jaar KNHS-indoor kampioen Z1 werd, een zeer nette proef neer. Jurylid dhr. Albertus genoot van haar proef en gaf een compliment voor haar sympathieke rijwijze en hoge moeilijkheidsgraad. Haar score was 69.88%.

Amazone Sanne Schippers zette een zeer gewaagde proef neer, maar helaas was ze steeds voor op de muziek wat haar de nodige punten heeft gekost. Ze scoorde 64.95%. De laatste starter Janneke Punte kon het feestje van Reverdink nog verpesten en ze begon zeer goed met de met veel expressie dravende Feinsliebschen, maar helaas ontbrak dit wat in de galop en volgens jurylid Albertus heeft haar dat ook de overwinning gekost. Op een fractie na behaalde ze een tweede plaats met 69.75%.

Uitslag Z/ZZ-finale Almelose Ruiterdagen

1 Nuri Dijks I belong to you Rjv. De Bogelscamp 0 0 32.14
2 Annelies Vorsselmans Eurocommerce capetown Gastlicentie 0 0 32.78
3 Tessa Hoeksema Twilight h. Lr. Nienoord 0 0 35.73
4 Annelies Vorsselmans Eurocommerce aberdeen Gastlicentie 0 0 37.01
5 Pim Mulder Wilkins Rijden Is Kunst 0 4 32.19
6 Gerco Schröder Eurocommerce singapore L.r. Sint Joris 0 18 59.89
7 Chantal Regter Pirate’s choice Twentse Ros Albergen 0 999 999
8 Remco Been Volvo’s vegas Rv. De Eschruiters 0 999 999
Stegen.net