Home » Organisatie CH Norg belooft publiek droge zitplaatsen
nieuws tuigpaarden

Organisatie CH Norg belooft publiek droge zitplaatsen

NORG | STEGEN.NET

De organisatie van het tuigpaardenconcours in Norg, dat dinsdag 28 juli de 38e editie beleeft, is helemaal voorbereid op slecht weer. Maandag zijn extra zeilen geplaatst, zodat de bezoekers droog kunnen zitten.
De voorbereidingen op het CH Norg zijn maandag afgerond. Foto: Willy Tienkamp
De voorbereidingen op het CH Norg zijn maandag afgerond.
WILLY TIENKAMP

De tribunes en het horecaplein van 450 m2 zijn overdekt met waterdichte tentzeilen. Voorgaande jaren dienden deze voorzieningen als bescherming tegen de zon en deze keer zo goed als zeker om neerslag op afstand te houden. Samen met genodigden in een tent kunnen meer dan 2.000 gasten het tuigpaardenprogramma volgen vanaf een droge plek.

Voorbereidingen afgerond
Maandagmiddag om een uur of drie zijn alle voorbereidingen voor het Norgermarkt Concours afgerond. Bestuursleden en vrijwilligers hebben een aantal weken achtereen gewerkt aan het voor elkaar maken van het jaarlijkse nationale tuigpaardenevenement, dat veel deelnemers en bezoekers trekt uit heel Nederland.

Vijf kampioenschappen
Dit jaar zijn er maar liefst vijf kampioenschappen. Het programma met in totaal 27 rubrieken begint op dinsdagmiddag om 16.00 uur bij daglicht en eindigt ’s avonds tegen een uur of elf met ingeschakelde lichtmasten op het wedstrijdterrein.