Afiena Berends treurt om verlies O’Neill

Share
  • 11 augustus 2011 13:04

door: Steven Stegen, 11 augustus 2011 13:04

WESTERBORK – Dressuuramazone en jurylid Afiena Berends-Kommer heeft afscheid moeten nemen van haar toppaard O’Neill. De Cabochon-nakomeling is afgelopen dinsdag ingeslapen vanwege een blessure.

Afiena Berends-Kommer

Het afscheid van O’Neill valt Afiena Berends zwaar. ,,Het was destijds liefde op het eerste gezicht. O ‘Neill was zo’n paard dat je eens in je leven treft.” Volgens Berends begonnen de problemen een paar jaar geleden. ,,Ik reed toen in de ZZ-Zwaar en er openbaarde zich rechtsachter een blessure. In eerste instantie leek het herstel goed te gaan, maar hij bleef toch af en toe onregelmatig.”

O’Neill is daarna nog een tijd in de Z uitgebracht door Linda Omvlee. ,,Ze is een super fijne amazone, die heel voorzichtig met O’Neill is omgesprongen. Helaas bleek drie weken geleden dat hij toch niet helemaal fit is. We zijn toen natuurlijk opnieuw naar de dierenarts gegaan. Het was de zwaarste rit in mijn leven.  Er bleek sprake te zijn van spat bij O’Neill. Einde verhaal dus.”

Berends zegt trots te zijn op de prestaties die ze met O’Neill heeft behaald en ze sluit niet uit dat ze toch weer op wedstrijden zal verschijnen, hoewel ze druk is met gezin en werk. ,,Het verdriet moet natuurlijk slijten, maar ik denk wel dat ik nog één keer een jong paard wil opleiden.”

Stegen.net