Carl Hester verrast op tweede dag EK dressuur

Share
  • 18 augustus 2011 16:25

door: redactie, 18 augustus 2011 16:25

ROTTERDAM – Nee, het was niet Totilas die donderdag op de tweede dag van het EK dressuur de show wist te stelen. Het was andermaal een Brits duo dat het publiek in vervoering bracht. Was Charlotte Dujardin woensdag nog de verrassing, nu tekende haar landgenoot Carl Hester voor een prachtige score van 82,568. Hester zette daarmee de beste prestatie neer in de Grand Prix, meetellend voor de landenwedstrijd.

Carl Hester met Utopia.

Hester reed de proef met de nog maar tienjarige donkerbruine hengst Uthopia, KWPN gefokt met als vader Metall uit een moeder van Inspekteur. ,,Tijdens Hickstead was Uthopia nog vrij druk, maar hij was hier erg relaxed en kwam daardoor beter tot dragen”, glunderde Carl Hester na zijn proef. Hij zette in Rotterdam een persoonlijk record neer. ,,Het was een geweldig gevoel. Uthopia is een vrij klein paard, maar wanneer je in het zadel zit lijkt het wel alsof hij 15 centimeter is gegroeid. Dit is een droom en wat het zelfs nog meer fantastisch maakt is dat we hem hebben gekocht toen hij nog maar 4 jaar oud was. Sasha Stewart heeft hem voor de andere helft in eigendom en zij heeft hem in eerste instantie gereden. Uthopia is eigenlijk ons huisdier dat in een superster is veranderd.”

De Duitser Matthias Rath kwam met Totilas tot een score van 79,453%, goed voor de derde plaats. Adelinde Cornelissen werd fraai tweede met Jerich Parzival en stelde daardoor het brons voor Nederland veilig. Het goud in de landenwedstrijd ging naar Engeland. (update 18 aug. 22.10)

Stegen.net