archief
contact
+31 6 53239630

Kleine voorsprong Edward Gal en Glock’s Voice op CHIO Rotterdam

ROTTERDAM – Edward Gal wist zich woensdag bij het begin van het CHIO van Rotterdam met moeite aan de concurrentie te ontworstelen. De ruiter uit Harskamp behaalde met Glock’s Voice weliswaar de overwinning in de Grand Prix, maar met minimale voorsprong.
Edward Gal Glock's Voice CHIO Rotterdam

Edward Gal en Glock’s Voice (v. De Niro) schreven woensdag bij het begin van het CHIO van Rotterdam de internationale Grand Prix op hun naam. Deze combinatie noteerde 75.27% en versloeg hiermee het Britse duo Charlotte Dujardin en Uthopia (v. Métall), voorheen gereden door Carl Hester. Dujardin kwam tot een puntentotaal van 75.06%. Op de derde plaats eindigt Hester himself met Dances with Wolves (v. Donnerschwee). Voor hen was er een percentage van 71.85%.

Edward Gal Glock's Voice CHIO Rotterdam
Edward Gal en Glock’s Voice tijdens de ereronde. ©chio.nl

Gal tekende na Roosendaal en Outdoor Gelderland met Voice voor de derde Grand Prix-zege uit evenzoveel optredens. Hij was opnieuw de terechte winnaar, met een overtuigende proef. Dat kon niet gezegd worden van zijn twee Britse tegenstanders. Dujardin werd de hand boven het hoofd gehouden met haar score. Ze reed de nodige sterke onderdelen met Uthopia, waaronder de piaffe en passage, maar ging zwaar in de fout bij de tweeërs en ook de zeer matige uitgestrekte stap werd niet echt afgestraft door de vijfkoppige jury.

Hester zat lange tijd op de score van Gal, maar raakte de controle kwijt in het laatste gedeelte. Zijn langgelijnde Dances with Wolves ging de mist in bij de serie eners, waarna de ruin erg druk werd richting het einde.

Een goed presterende Danielle Heijkoop en Siro (v. Gribaldi) ontvingen 71.06% en een vierde plaats. Bij haar waren er veel verschillen waar te nemen tussen de juryleden. Francis Verbeek plaatste Heijkoop als tweede, het Britse en Australische jurylid straften de wat enge aanleuning van Siro erg af en plaatsten de ruin op plek acht.

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share