Carl Hester wint wereldbeker Londen, Minderhoud wordt derde

Share
  • 17 december 2015 10:09

door: redactie, 17 december 2015 10:09

LONDEN | STEGEN.NET | KNHS

Carl Hester won woensdagavond tijdens de London International Horse Show Olympia de wereldbeker dressuur. Met Nip Tuck troefde hij leerling Charlotte Dujardin af. Hans Peter Minderhoud stuurde Glock’s Flirt naar een persoonlijk record en werd derde.
Carl Hester pakte met Nip Tuck de overwinning in de wereldbeker in Londen. foto: FEI | Jon Stroud

Carl Hester pakte met Nip Tuck de overwinning in de wereldbeker in Londen.
FEI | JON STROUD

Multi-kampioene Charlotte Dujardin kreeg van het thuispubliek een ovatie na een prachtig optreden met de 14-jarige in Nederland gefokte hengst Uthopia. Met het paard dat normaal door haar trainer Carl Hester wordt gereden leek ze op de winst af te stevenen nadat de juryleden 82,550 procent op het scorebord hadden gezet.

Toch werd de combinatie, die een dag eerder nog de Grand Prix in Londen won, nog geklopt. Carl Hester en Nip Tuck zagen hun optreden beloond met 83,750%. ,,Het beste kerstkado ooit”, aldus Hester.

Pirouttes
Hans Peter Minderhoud reed direct na Dujardin een vrijwel foutloze kür met Glock’s Flirt, die fantastische dubbele pirouettes draaide en magnifiek door de proef liep. De jurywaardering van de vijf juryleden langs de ring van 80.975 procent was nog hoger dan hun winnende score (80.950) een paar weken geleden in Stockholm.

Hans Peter Minderhoud reed met Glocks Flirteen persoonlijk record en werd derde in de wereldbeker in Londen. foto: FEI | Jon Stroud

Hans Peter Minderhoud reed met Glocks Flirteen persoonlijk record en werd derde in de wereldbeker in Londen.
FEI | JON STROUD

Het persoonlijke record van Minderhoud en Glock’s Flirt was uiteindelijk goed voor de derde plaats. ,,Ik ben echt blij zo goed als Glock’s Flirt liep. Gisteren in de Grand Prix was het verschil maar heel klein met de Britten. Ik dacht, ik doe er vandaag nog een schepje bovenop dan kan ik een van de twee misschien nog achter me laten. Maar dat ging helaas niet. Maar het is mooi dat ik nu zeker ben van de finale en bovenaan sta in de tussenstand. Dat geeft wat rust in de break de komende weken. Ja, dit was echt een goede avond”, klinkt Minderhoud tevreden vanuit London.

Diederik van Silfhout (Lunteren) reed in London met zijn nog onervaren talent Bonzanjo de eerste wereldbekerwedstrijd. Na een prima zesde plaats in de Grand Prix op maandag was er in de KĂĽr op Muziek een tiende plaats.

De proef van Carl Hester en Nip Tuck

Uitslag FEI Wereldbekerwedstrijd KĂĽr op Muziek, London 2015
1. Carl Hester (GBR), Nip Tuck, 83.750%
2. Charlotte Dujardin (GBR), Uthopia, 82.550%
3. Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek), Glock’s Flirt, 80.975%
10. Diederik van Silfhout (Lunteren), Bonzanjo, 73.100%