Brits podium bij wereldbeker Londen

Share
  • 15 december 2011 09:07

door: redactie, 15 december 2011 09:07

LONDEN | STEGEN.NET
Het podium was woensdagavond na afloop van de wereldbeker dressuur in Olympia Londen compleet Brits. En dat mag best verrassend genoemd worden. Dat Laura Bechtolsheimer met Mistral Hojris de beste bleek was nog niet de grootste verrassing. Daarvoor zorgde de als tweede geplaatste Charlotte Dujardin. Carl Hester completeerde als derde het Britse feest.

Laura Bechtolsheimer juicht na haar zege in Londen.

Laura Bechtolsheimer wist coming star Dujardin maar nipt achter zich te laten. Bechtolsheimer kwam met Mistral Hojris tot een score van 83,975%, tegen 83,700% voor de 25-jarige Dujardin, die eerder al in de schijnwerpers kwam toen ze in Londen met haar paard Valegro de Grand Prix wist te winnen.

Charlotte Dujardin met Valegro.

In die proef reed Dujardin als enige boven de 80%. Dujardin is een leerling van Carl Hester, die ook mede-eigenaar is van Valegro. Het was voor Dujardin haar eerste optreden op het gezellige concours in Londen.

Chista Laarakkers uit Winschoten behaalde in Londen de zevende plaats met Divoza Horseworld Ovation. De combinatie kwam tot een score van 72,950%. Jenny Schreven eindigde met Krawall op de negende plaats. In de tussenstand na vier wedstrijden staat Tinne Wilhelmson aan de leiding, gevolgd door Patrick Kittel. De finale van de wereldbeker is in april tijdens Indoor Brabant.