CH Groningen: Inge Sikkens de beste in kür

Share
  • 28 augustus 2011 16:22

door: redactie, 28 augustus 2011 16:22

GRONINGEN – Het CH Groningen bood zaterdag twee dressuurrubrieken. Tijdens het evenement, waarbij het Gronings ontzet wordt gevierd, had de kür klasse Z2 en een ZZ-licht rubriek op het programma staan. Inge Sikkens won de kür en Marloes Oosterhof de Subtop-rubriek.

Het CH Groningen is jaarlijks op 28 augustus, maar omdat die dit jaar op zondag valt was het evenement al op zaterdag. Vooral \s ochtends viel de publieke belangstelling tegen en ook ‘s middags was het minder druk, terwijl het weer en de bodem onverwacht goed waren.

Als eerste werd de ZZ-licht verreden, gejureerd door Rita van der Meulen en Jan Enne Kloosterboer, die later op de dag nog in het zonnetje werd gezet vanwege zijn jarenlange inzet voor het CH Groningen. Er was een mooie kopgroep zonder echte uitschieters. Als eerste mocht opstellen Marloes Oosterhof met Uzarmus (v. Hamlet), ze behaalden 62.57%. Het paard, dat voorheen werd gereden door zus Agnes, heeft veel potentie en beschikt over zeer goede gangen maar soms onstaat er wat spanning.

Inge Sikkens met Unique of Class. ©Steven Stegen

Eén punt minder, 62,43%, behaalde Jarmilla Peterson met Don Chello (v. Don Larino). De combinatie heeft nog weinig ervaring op dit niveau en tijdens de proef werden er wat foutjes gemaakt wat de nodige punten heeft gekost. Op plaats drie volgde Janneke Luth met Prins Lago (v. Lagoheidor). De combinatie reed een nette proef, waarbij het geheel iets meer expressie mag tonen. Op de vierde plaats volgde Eelkje Ruiter-Broersma met Uranus (v. Gribaldi)

Kür

‘s Middags werd de kür op muziek klasse Z2 verreden. Ook hier waren de verschillen erg klein. De rubriek werd gejureerd door Corrie Rave en Hergen van Hal. Op de eerste plaats eindigde Inge Sikkens-Derks met Unique of Class (v. Lord Sinclair) De combinatie heeft een goed seizoen achter de rug en heeft zich weten te plaatsen voor de Hippiade. Inge had dit niet verwacht maar wel gehoopt en had zich goed voorbereid. Voordat ze de ring betrad gaf haar instructie Laura Zwart nog de laatste aanwijzingen. De combinatie liet zich van de beste kant zien en scoorde 66,81%. Tijdens de prijsuitreiking op het hoofdterrein mocht deze combinatie de kür nogmaals tonen aan het publiek.

Wederom een tweede plaats werd er behaald door Jarmilla Peterson en Don Chello. Ze behaalden 66,37%. Er had meer in gezeten als de combinatie met meer durf had gereden, aldus jurylid Corrie Rave. Op de derde plaats eindigde de winnares van twee jaar geleden, Ellen Wynia, die niettemin erg tevreden was. Ze bereed R Quincy (v. Hierarch) en behaalde 65,61% voor haar zelf gecomponeerde kür. Ze scoorde artistiek erg hoog maar technisch bleven de punten wat achter.

Stegen.net

 

Uitslag ZZ licht:
jury Jan Enne Kloosterboer en Rita van der Meulen
1. Marloes Oosterhof Uzarmus, Hamlet, 62.57%, Zuidbroek
2. Jarmilla Peterson  Don Chello, Don Larino, 62.43%, Wedde
3. Janneke Luth  Prins Lago,Lagoheidor, 62.00%, Nieuwe Pekela
4. Eelkje Ruiter-Broersma, Uranus, Gribaldi   60.71%, Jistrum

Uitslag Z2 Kur:
jury Corrie Rave en Hergen van Hall
1. Inge Sikkens- Derks Unique of Class, Lord Sinclair, 66.81%, Amen
2. Jarmilla Peterson, Don Chello, Don Larino, 66.37%, Wedde
3. Ellen Wynia RQuincy, Hierarch, 65.61%, Steenbergen
4. Callista Leeuwerke, Zhivago, Londonderry, 65.75%, Winschoten