Veronique Roerink wint met Calibre lichte tour op CH Groningen

Share
  • 28 augustus 2016 19:32

door: redactie, 28 augustus 2016 19:32

Groningen | STEGEN.NET

Het CH Groningen, in het kader van het Gronings ontzet, bood ook dit jaar weer een mooi dressuurprogramma. Veronique Roerink pakte de zege in de lichte tour met Calibre.
Veronique Roerink won met Calibre de lichte tour op het CH Groningen (archieffoto)

Veronique Roerink won met Calibre de lichte tour op het CH Groningen (archieffoto)
FOTO: Steven Stegen

Het evenement wordt normaliter jaarlijks op 28 augustus gehouden, maar deze keer was het op de zaterdag. Naast de rubrieken voor tuigpaarden en het springen op het hoofdterrein is er een fraai aanbod aan dressuur op niveau.

Met afstand
Voor de Prix St. Georges hadden zich 25 deelnemers gemeld. Veronique Roerink won deze lichte tour rubriek met afstand. Haar proef met Calibre (v. Dreamcatcher) was goed voor 69.08%. ,,We reden een nette PsG proef, maar ik had er nog wel wat dingetjes op aan te merken”, zo laat Roerink op haar Facebookpagina weten.

De tweede plaats was voor Judith Pietersen met Kop Jansen Timberland. Deze combinatie behaalde ook een mooie score van 67.30%. Daarna volgde als derde Heleen de Haas met Alger fan e Boppelannen. Overigens wisten 22 van de 25 gestarte combinaties boven de 60% te scoren.

Kop en schouders
In de ZZ-zwaar stak Annemieke Vincourt met Diede Dieni met kop en schouders boven de concurrentie uit. De combinatie uit Veeningen behaalde 69.07%. Daarmee bleef de Drentse combinatie Kim de Jonge met Future (66.36%) en Marit Slagter met Awaldie (66.00%) ruimschoots voor.

Voor de Z2 stond een kür op muziek op het programma. In deze proef gooide Bo Oudhof de hoogste ogen. De amazone uit Nijeberkoop behaalde met Colt Sollenburg (v. Vivaldi) een prachtige score van 75.313%. In juli werd de combinatie nog Nederlands kampioen bij de Junioren. Daarna volgden Laura Zwart met Lumen Express en Lin Chi-Chun met Alaska Dvb.