Eerste winnaars in Drenthe bekend

Share
  • 12 augustus 2011 09:36

door: redactie, 12 augustus 2011 09:36

DE WIJK – De eerste Drentse zomerkampioenen van 2011 zijn bekend. De provinciale titelstrijd is donderdag weer losgebarsten op de terreinen van landgoed Dickninge.

Marscha Schutte won met Twicky zowel bij de dressuur als het springen. ©Roos Meertens

De jonge pony-amazone Marscha Schutte was donderdag goed op dreef. Ze won de B-dressuur cat AB met haar pony Twicky. Maar daar bleef het niet bij: ook bij het springen pakte de amazone uit Emmen de titel, dankzij een foutloos parcours en een stijlscore van 55 punten.

In de B cat C won Demi Reuvekamp met een ruime voorsprong met haar pony Ginger. Floor van der Hulst was in de B D/E de beste met Finn Mc Cloud Westland. De L D/E werd een prooi voor Manon Veerman en Monlight Shadow. Bij de L-paarden sprong Nienke Buiskool naar de zege met Balouca. In de B reed Maarten Hoogeveen vooraan bij de ereronde met Charley Chaplin.

Het slechte weer speelde de organisatie wel parten. Het springen verloopt allemaal volgens planning, maar bij de de dressuur komen er zaterdag mogelijk wijzigingen. Donderdag wer gebruik gmaakt van alternatieve banen, om het terrein van zaterdag te sparen.

Stegen.net