Julia van Schaik en Primo Drents kampioen

Share
  • 13 augustus 2011 18:37

door: Steven Stegen, 13 augustus 2011 18:37

DE WIJK | STEGEN.NET
Ze was al Drents indoorkampioen met Primo en sinds zaterdag heeft Julia van Schaik ook de outdoortitel op zak met dit paard. In het modderige De Wijk was de combinatie uit Valthermond na de reguliere proef en de k√ľr ruimschoots de beste.

Julia van Schaijk met Primo.

Julia van Schaik en Primo op weg naar de Drentse titel. ©Steven Stegen

Na het behalen van de indoortitel in februari kreeg Primo ernstige koliek. ,,Hij is geopereerd en heeft nu een flinke bobbel onder z’n buik. Die moet er nog weer af en daar is weer een operatie voor nodig. Maar gelukkig heeft Primo het wel weer heel goed opgepakt, hij heeft er ook geen last van”, aldus Van Schaik.

Na de eerste proef stond de combinatie uit Valthermond al aan de leiding. Ook in de k√ľr was het duo de beste, zodat met een ruime voorsprong werd gewonnen. Het niveau in de Z2 viel dit jaar een beetje tegen, al toonde ook de als tweede ge√ęindigde Carmen Kremer met haar schimmel Zwarovski (v. Royal Bravour) hele mooie momenten. Inge Sikkens stuurde haar Unique of Class naar een mooie derde plaats.

Ellen Wynia pakte met Chakakahn de L2-titel. ©Steven Stegen

In de Z1 domineerde Laura Zwart. De succesvolle amazone, die haar eigen stal runt bij Oosterwolde, greep met de fraaie merrie Octanorm Zombra de titel, terwijl ze Zandokan Smh naar de tweede plaats dirigeerde.

Een mooie winnaar ook in de L2: de prachtige combinatie Ellen Wynia met de aangewezen hengst Chakakahn, die in deze klasse nog maar weinig ervaring heeft. Mari√ętte Kranenburg schreef met Zioni de M2 op haar naam. Kampioen in de M1-dressuur werd Julia van Schaik met Adame. Ze bouwde in deze klasse een ruime voorsprong op ten opzichte van de nummer twee, Tatjana Mulder met Klein Roderijs Cocktail.

Pony’s
Bij de dressuur voor pony’s kwamen goede kampioenen naar boven drijven. Marjan Hooge uit Ees zegevierde in de Z2 met Mr. Matcho met een score van 65,53%. Hooge is op dit niveau al zeer ervaren, komt ook internationaal in actie, maar had in Drenthe voorheen de ‚Äėpech‚Äô dat ze in Julia van Schaik een zware concurrente had, maar nu Van Schaik niet meer bij de pony‚Äôs rijdt was voor Marjan Hooge de weg vrij om genadeloos toe te slaan. In de Z1 stak Floor van Manen met kop en schouders boven de rest uit. Ze imponeerde met Divano du Bois, de pony waarmee Julia van Schaik voorheen grossierde in titels. In de M2 D/E eiste Judith Werkman de titel op met Hunsingo‚Äôs Tanacha. Bij de M1/M2 cat. C voerde Zoe Schipper met Amigo het klassement aan.