Floor Vos presteert sterk op Levade pony’s

Floor Vos presteert sterk op Levade pony’s

1 september 2001 19:25 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

Ermelo | STEGEN.NET

Dressuuramazone Floor Vos heeft zaterdag prima gepresteerd op de Ponylevade, het nationale kampioenschap van de basisorganisatie KNF. De amazone van ponyclub Exorva uit Exloo nam in de Z1 voor grote pony’s de reservetitel voor haar rekening. Met haar pony Prins Mistral behaalde Vos een score van 62.20 procent.

In deze rubriek pakte Diana Zwerwer uit Groningen de zevende plaats. Vos scoorde ook hoog in de Z1/Z2 voor kleine pony’s. Daarin eindigde ze met Chestnut Lady opnieuw als tweede. Diana Zwerwer nam met Caspar de derde plaats in.

In de Z2-dressuur leverde Eline Klont van de Stroomruiters uit Beilen de beste noordelijke prestatie. Met Soraya werd ze vierde in het eindklassement. In de eerste proef werd het duo zevende, maar in de tweede proef stond Klont tweede. Linda Drevijn werd kampioen in deze zwaarste klasse. De amazone van PC Blauw Gele Vendel won met Nedir’s Gigolo overtuigend in beide proeven.

In de L2 wist Meriam Rekers van PC de Hondsrug uit Bronneger de titel veilig te stellen. Ze deed dat met Kazaam. PC de Hondsrug werd kampioen bij de achttallen klasse M. Sylvana Wezeman van PC Neta uit Winschoten werd gehuldigd als kampioene in de M1/M2 kleine maat met Queeny. In de M1 grote maat eindigde Renske van der Wel van PC Neta uit Winschoten als vierde.

Springen
Bij het springen stelde de noordelijke afvaardiging in de zwaarste rubrieken teleur. In de ZZ-klasse kwam Guido van Baalen uit Dalen niet verder dan de achtste plaats met Collin. In de klasse Z stuurde Van Baalen Conquistador naar de vijfde stek. Chantal Mulder was wel goed op dreef. De amazone van PC Roden werd met ruime voorsprong met Elroy kampioen in de klasse M. In de klasse Z kleine maat eiste Marianne Boerma van PC Smidshorn de titel op. De Groningse amazone bleef als enige foutloos. Karel Kramer van PC Vries werd met Sky Dancer derde.

De titel in de klasse ZZ ging naar Joost Post van PC Bergse Bos. Hij eindigde met Potshuys Archie op 6.02 strafpunten. Yari Kuipers werd met Enzo v.d. Zonnehoeve tweede met 6.39. De titel in de klasse Z ging naar Sanne Gerritsen van PC Dalfsen met Emergo.