Drentse dressuurfinalisten bekend

Share
  • 3 februari 2009 16:45

door: redactie, 3 februari 2009 16:45
door Steven Stegen

EXLOO – De finalisten voor het dressuurkampioenschap van Drenthe op 14 februari in Emmen zijn bekend. Tijdens de selectie afgelopen weekend in Exloo kwam Lotte Jansen als winnares uit de bus in de Z2. In de Z1 lijken Truusje Smeding en Floor Vos de grote favorieten.

Floor Vos bezig aan haar proef met Fisherman's Voice. ©Stegen.net

Floor Vos bezig aan haar proef met Fisherman's Voice. ©Stegen.net

De selectie in het Hippisch Centrum Exloo stond ook open voor combinaties van buiten Drenthe. Hierdoor was er sprake van een sterk deelnemersveld en kleine onderlinge verschillen. De juryleden Jan Alberts en Grieteke Oldenburger bleken behoorlijk scheutig met de punten. Lotte Jansen van de Milleniumruiters won dus de Z2. Ze kreeg met Pongo (v. Vincent) 243 en 234 punten, een percentage van 70,15. De niet voor Drenthe rijdende Jarmilla Peterson behaalde met Don Chello dezelfde eindscore, maar stond bij de hoofdjury net even lager. Loes Corsel uit Coevorden werd derde met Ramazotti II met 69.26%. De beste zes uit de selectie mogen naar het kampioenschap in Emmen.

De Z1 werd vanwege de enorme deelname in twee groepen verreden. Truusje Smeding domineerde in groep twee, waarin de amazone uit Vries met Strauss (v. Krack C) won en met Rodriquez als tweede eindigde. In de eerste groep voerde Floor Vos het klassement aan met Fisherman’s Voice. Cindy Stoker eindigde met Moravita’s United (v. Furore) als tweede. Twaalf combinaties uit de Z1 gaan door naar de titelstrijd.