Evelien Duin scoort bij Friezendressuur Assen

  • 16 augustus 2011 10:17

door: Annet Koning, 16 augustus 2011 10:17

ASSEN -Onder natte omstandigheden is zondag de selectie verreden voor de Post-Kogeko kampioenschappen voor Friese paarden, die eind september in Kootwijk plaatsvinden. Nienke Schrale en Evelien Duin waren de winnaars in Assen.

Nienke Schrale won de eerste proef met Bommelsteyn’s Jeen, met een score van 221 punten. De tweede proef werd gewonnen door Evelien Duin met Gurbe met 226 punten. Wie wel beide proeven constant scoorde was Anja Oudendag, die met twee maal de tweede plaats huiswaarts keerde. Dit gold ook voor Marieke Witte, die tot twee keer toe de derde plek in beslag nam.

Harmina Holwerda, die de dag tevoren al Fries kampioen was geworden, wist weer haar beste beentje voor te zetten. Met gemak werd de eerste proef in de Z1 gewonnen met een puntentotaal van 225. In de tweede proef moest ze genoegen nemen met een tweede plek en 214 punten. Al met al een succes vol weekend voor deze combinatie.

In de eerste proef Z1 werd er een keurige tweede plaats behaald door Esther Liano, die nog niet zo lang een combinatie vormt met haar Marnix. Haar proef werd beloond met 219 punten. Een derde plaats in de eerste proef en de zege in de tweede proef waren voor Marrit Reusien, ook deze combinatie had de dag tevoren een kampioenschap gereden. Op de Drentse kampioenschappen wisten zij een vierde plek te veroveren met 60%, waardoor ze net geen ticket kreeg voor het NK. In Assen scoorden ze 218 en 215 punten.

Ook de klasse M2 kende twee winnaars. De eerste proef kwam op naam te staan van Sietske Hylkema met haar Elske, ze mochten een score noteren van 195 punten. Ook 195 was hier voor Baukje Wijma, voor haar was plek twee. De tweede proef werd gewonnen door Jantje Brouwer Hiemstra met Mike en zij scoorden 190 punten.

Stegen.net