archief
contact
+31 6 53239630

EK Moorsele: Brons voor Hosmar en Van de Sande

MOORSELE – Het EK dressuur aangepast sporten heeft voor Nederland vooralsnog twee bronzen medailles opgeleverd. Zowel Petra van de Sande uit Den Haag als Frank Hosmar uit Haarle kregen brons voor hun prestaties. Het Nederlandse team viel met de vierde plaats net buiten de medailles.

Van de Sande reed een geweldige proef. Het beeld was erg mooi en harmonieus. Het Nederlandse jurylid Hanneke Gerritsen jureerde al twee dagen zowel grade II als grade IV en had genoten. ,,De dressuur aangepast sporten is echt een sport aan het worden!”, zei ze met overtuiging. ,,Er wordt geknokt om iedere punt. En wie een fout maakt, duikelt meteen een paar plaatsen naar beneden, zoals het hoort. Verder is het paardenmateriaal opvallend goed. Geweldig om te zien! Van de Sande reed erg mooi, ik heb ervan genoten.”

Frank Hosmar met Tiësto.

Bondscoach Jeannette Wolfs weet eigenlijk de kleur van de medaille van Van de Sande aan het gebrek aan eenduidigheid bij de juryleden. Het Britse jurylid Porterfield viel met 66,67% en een vijfde plaats een beetje uit de toon. Zij scheelde maar liefst 10% met haar collega uit België Leyman, die de proef met de eerste plaats beloonde met 76,67%.

Opvallend goed reed ook Demi Vermeulen uit Zevenaar met Chiara. Eén van de juryleden had haar zelfs eerste staan.Het prachtige beeld dat de 16-jarige scholiere toonde met de merrie Chiara was indrukwekkend. Bondscoach Jeannette Wolfs complimenteerde: ,,Demi Vermeulen is als reserve in de ploeg gekomen omdat Gert Bolmer door ziekte uitviel. Nu rijdt ze de allerbeste proeven hier van het hele jaar. Het zegt iets over haar stressbestendigheid. Ze heeft zich geweldig gepresenteerd hier!”

Frank Hosmar had een veel betere dag dan gisteren en reed een fijne proef. Hij had de pech dat zijn paard Tiësto (Jazz x Darwin) even wegschoot van een motor toen hij net afwendde, anders had zijn resultaat misschien zelfs nog iets hoger kunnen zijn. Jurylid Hanneke Gerritsen zei: ,,Ja, ook voor ons juryleden was het een spannende strijd in deze klasse! Hosmar kan nog hoger scoren als hij bij zijn paard op sommige momenten iets meer lengte in de hals bewaart.” Maar na een eerdere vijfde plaats was nu het brons binnen, een mooie beloning.

Zondag eindigt het EK in België met de kür.

Stegen.net | KNHS

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share