Dressuurfokker Huub van Helvoirt overleden

Share
  • 12 oktober 2011 10:30

door: redactie, 12 oktober 2011 10:30

ROSMALEN
De bekendste en succesvolste fokker van dressuurpaarden van Nederland, Huub van Helvoirt, is dinsdag overleden. Dat meldt het KWPN op haar website. Van Helvoirt overleed na een langdurig ziekbed op 89-jarige leeftijd.

Huub van Helvoirt. ©www.sjoert.com

De grootste trots van Van Helvoirt, die vorig jaar afscheid moest nemen van zijn vrouw Tiny, was de hengst Jazz, die van grote waarde is gebleken voor de fokkerij van dressuurpaarden. Door Jazz ook te gebruiken in zijn eigen fokkerij fokte Van Helvoirt de KWPN-hengsten Tango (Jazz x Krack C), Zuidenwind (OOSeven x Jazz) en Charmeur (Florencio x Jazz), maar bijvoorbeeld ook de moeder van de KWPN-hengst Citango, Rita Morka, en de moeder van KWPN-hengst Zhivago, Orendy.

De lijst met successen is ongekend. Zo fokte het echtpaar Van Helvoirt de Nationale kampioenen Andy, Zara Obertje en D.Obertje en ook de internationale dressuurpaarden Sisther de Jeu en Broere Karmijn zagen het daglicht in de stallen in Rosmalen. Deze successen brachten hem in 2005 de titel KWPN Fokker van het Jaar.

Huub van Helvoirt, altijd te vinden op de eerste rij tijdens de hengstenkeuring, miste geen afstammelingenkeuring en ook de afgelopen KWPN Paardendagen zag hij nog trots hoe D.Obertje kampioene bij de dressuurmerries werd en Charmeur de titel pakte in de Pavo Cup. Een man met visie, zo zal hij worden herinnerd.
[Stegen.net | KWPN]