archief
contact
+31 6 53239630

Hengst Jazz in Amerika succesvol gekloond

ALBLASSERDAM – De hengst Jazz blijkt vorig jaar te zijn gekloond en dat heeft tot twee gezonde veulens geleid, die twee maanden geleden zijn geboren. De twee evenbeelden van de preferente Jazz komen op termijn naar Nederland.

Alblasserdam | STEGEN.NET

De hengst Jazz blijkt vorig jaar te zijn gekloond en dat heeft tot twee gezonde veulens geleid, die twee maanden geleden zijn geboren. De twee evenbeelden van de preferente Jazz komen op termijn naar Nederland, zo meldt Stoeterij Broere.
Cees Broere had veel succes met Jazz.
©Jacob Melissen

Het klonen van Jazz is vorig jaar uitgevoerd door het Franse bedrijf Cryozootech, onder leiding van Eric Palmer. ,,Wij zijn zeer verheugd dat wij van deze mogelijkheid gebruik hebben kunnen maken. Broere Jazz, die zo waardevol is gebleken voor de sport en fokkerij, is op deze bijzondere manier genetisch vastgelegd. In de toekomst kunnen deze klonen eventueel als dekhengst worden ingezet. Zo kan het waardevolle erfgoed van Jazz behouden blijven”, aldus Cees Broere.

Total
0
Shares
2 comments

Comments are closed.

gerelateerde berichten
Total
0
Share