Julia van Schaik begint sterk aan competitie Vlagtwedde

Julia van Schaik begint sterk aan competitie Vlagtwedde

12 oktober 2011 16:33 Uit Door Steven Stegen
Deel dit met je vrienden

VLAGTWEDDE
Voor Julia van Schaik is de dressuurcompetitie in Vlagtwedde op de beste denkbare manier begonnen: de Drentse kampioene won afgetekend in de Z2 en bovendien schreef Van Schaik ook nog de Z1 op haar naam met Adame.

De Z2 kende een groot deelnemersveld. De DCV is inmiddels een begrip en trekt elk jaar weer veel ruiters naar manege De Wolverlei. Ondanks de grote concurrentie wist Julia van Schaik met haar Primo een royale voorsprong op te bouwen tijdens deze eerste wedstrijd van de nieuwe competitie. De combinatie van de LR Exloo eindigde op een score van 232 punten. Diena Prins eindigde met Urzelma op de tweede plaats met een resultaat van 224. Floor Vos werd met Zimba derde met 222.

Julia van Schaik en Primo (archief).

Ook in de Z1 was het verschil tussen Julia van Schaik en de rest van het deelnemersveld groot. Met Adame behaalde de amazone uit Valthermond 232 punten. Callista Leeuwerke pakte met Santo’s Alecto de tweede plaats met 221. Gonny Olthof nam de derde plaats in met Wendela met 219.

De M2 werd gewonnen door Linda Kouwenhoven met Babushka (211), gevolgd door Esther Janssen met Wizzle (195). In de andere groep M2 was Marga Dun de beste met Ambassador, met een minimale voorsprong op Lian Rossingh met Benneton.
[Stegen.net]