Julia van Schaik grijpt twee Drentse ponytitels

Share
  • 7 februari 2010 19:11

door: redactie, 7 februari 2010 19:11

BRONNEGER – Julia van Schaik heeft zaterdag twee Drentse titels in de wacht gesleept tijdens het kampioenschap voor pony’s. De succesvolle 15-jarige amazone won de Z2 met afstand met haar pony Vitell W en ze was de beste in de M2.

In de Z2 kwamen maar twee combinaties aan de start in de fraaie manege De Rietweg. Marjan Hooge mocht vanuit haar reserverol toch meedoen, omdat de pony van Bengt Snijders met een hoefzweer kampt. Hooge reed als eerste met Mr. Matcho en behaalde 65.39%. Daarna was Van Schaik aan zet en zij eindigde met Vitell W op 69.21%.

Julia van Schaik behaalde in totaal twee Drentse titels, want ze schreef eerder op de dag ook de M2 cat D/E op haar naam, dit keer met Divano du Bois, die met name in de galoponderdelen te veel spanning opbouwde. De twee jury’s waren dan ook verdeeld. Annemarie Bonga had Julia van Schaik op kop staan, maar hoofdjury Geert Wieringa gaf de voorkeur aan Marije Eding, die in het klassement uiteindelijk als tweede eindigde met Winchester Motown. Eding liet een goede proef zien, waarbij de keertwendingen nog duidelijk beter kunnen.

De titel in de Z1 D/E ging naar Melody Vroom met Balthasar’s Hero met een royale score van 65,29%. De combinatie van de Milleniumruiters liet daarmee Rosalie Boter op Mr. Pride (63,82%) ruimschhots achter zich. Bij de kleine pony’s, de Z1/Z2 cat C, won Michelle Berends met de bekende Wesley met 63,09%.

Stegen.net