NIC Assen: dag korter, maar met sterk deelnemersveld

  • 4 oktober 2012 09:19
door: redactie, 4 oktober 2012 09:19

ASSEN
Het heeft heel wat hoofdbrekens gekost om het NIC in Assen doorgang te kunnen laten vinden. Voorzitter Max Becherer maakte daar woensdag bij de presentatie in de Sunrise Stables geen geheim van. Maar ondanks het feit dat de knoop pas een maand geleden werd doorgehakt kent het NIC een uitstekend deelnemersveld.

NIC-voorzitter Max Becherer.

Eerder werd al bekend dat de tuigpaardenavond van het programma is gehaald en het evenement in de TT-hal een dag korter is. ,,Desalniettemin hebben wij een sterk programma met internationaal sterke deelnemers. Drie man van de Nederlandse zilveren springéquipe komt naar Assen: Jur Vrieling, Gerco Schröder en Marc Houtzager. Verder komt zilveren dressuuramazone Adelinde Cornelissen bij ons”, aldus Becherer.

Wat bij het NIC voorop stond was het vasthouden aan de rubrieken voor de breedtesport, de zogenaamde landelijke ruiters – in de springrubrieken M, Z en ZZ en de dressuurrubrieken Z2 en ZZ licht. Die landelijke rubrieken staan op de openingsdag van het NIC op het programma. ,,Wij vinden het belangrijk dat die wedstrijden in ons programma blijven, want dat is de basis van de paardensport.”
[Stegen.net]