Gescheurde aorta werd Hickstead fataal

Share
  • 10 november 2011 19:13

door: redactie, 10 november 2011 19:13

LAUSANNE
Springpaard Hickstead is inderdaad overleden als gevolg van een gescheurde aorta. Dat heeft een eerste onderzoek uitgewezen, zo meldt de FEI. Het is standaardprocedure dat alle paarden die tijdens een FEI-evenement sterven een autopsie ondergaan.

Eric Lamaze en Hickstead in 2008, op weg naar Olympisch goud.

Door het scheuren van de aorta is hartfalen onstaan bij de heersend olympisch kampioen, waaraan de hengst tijdens de wereldbeker in Verona overleed.

Hoe de scheur is ontstaan is nog onduidelijk; daar wordt nog vervolgonderzoek naar gedaan.

,,Dit is een voor de springsport uiterst ongewoon incident en we zoeken verder naar één van de vele oorzaken van deze scheuring, waarbij we niet uitsluiten dat we de echte oorzaak nimmer zullen achterhalen”, aldus Greame Cooke, FEI directeur veterinaire zaken.
[Stegen.net | FEI]