Hitze en Drenth uitschieters in Appingedam

Hitze en Drenth uitschieters in Appingedam

29 november 2011 10:06 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

APPINGEDAM
De dressuurwedstrijd in manege De Veenhoeve leverde twee duidelijke uitschieters op. In de Z2 voerde Mirjam Drenth met afstand het klassement aan en in de Z1 leverde Roland Hitze een opvallende prestatie met zijn nieuwe troef Ulanova.

De Z2 was in Appingedam met zes combinaties niet heel dik bezet, maar Mirjam Drenth maakte wel indruk in deze rubriek. De amazone uit Delfzijl zag haar optreden met Flo-Joe (v. Florencio) beloond met een hele mooie score van 229 punten. Drenth stond daarmee op eenzame hoogte, want de nummer twee, Nienke Post met Sebastiaan, bleef steken op 210 punten.

Roland Hitze met Ulanova.

In de Z1 was Roland Hitze de verrassing. De ruiter uit Stadskanaal beschikt sinds kort over de merrie Ulanova (v. Olivi). Hitze kreeg de merrie als ‘vervanger’ voor de verkochte Verrolyn tot zijn beschikking. Dat gebeurde via Hitze’s instructrice Vai Bruntink, verbonden aan Stal Laarakkers. Ulanova heeft onder Bruntink al ZZ-Zwaar gelopen. Toch moest Hitze in Appingedam flink aan de bak. ,,Ulanova was tijdens het concours in Appingedam erg onder de indruk van de accommodatie, dit leverde wat spanning op. Maar al met al kan ik niet anders dan heel tevreden zijn, de jury complimenteerde ons met de mooi gereden proef”, aldus Hitze.

Het is voor Hitze en Ulanova de tweede zege op rij. Eerder won de combinatie al bij het debuut in Emmen. Toen ging de combinatie met 215 punten naar huis. Nu waardeerde de jury het optreden met 219 punten en dat was ruim voldoende om Saskia Knol met Arc de Triomphe (215) en Annelies van den Berg met Umbra-Ulanda (210) achter zich te laten. De Z-rubriek voor pony’s werd gewonnen door Elza Janssen en haar pony Madelief, met een score van 244.
[Stegen.net]