Femke Beljon succesvol bij nieuwe Subtopwedstrijd in Veendam

Femke Beljon succesvol bij nieuwe Subtopwedstrijd in Veendam

7 april 2013 13:39 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

Het aantal Subtop-wedstrijden groeit gestaag. Zaterdag werd op initiatief van Grieteke Oldenburger een nieuw evenement in Veendam georganiseerd en dat leverde veel waardering op.

Femke Beljon reed Zoraida naar de zege in de Prix St Georges. ©Roland Hitze

Femke Beljon reed Zoraida naar de zege in de Prix St Georges. ©Roland Hitze

De Prix St. Georges werd gedomineerd door Femke Beljon, die met twee paarden leuke resultaten boekte. De amazone uit Heino won met de merrie Zoraida (71,18%) en ze werd bovendien tweede met Winnetou. ,,Ik ben heel erg blij met mijn fijne paarden!. Zora wint met veel achten en zelfs een negen voor de schouderbinnenwaarts. En Winnie is weer terug na een verplichte wedstrijdpauze met een mooie tweede plaats. Op naar de eerste selectie volgende week in Almelo!”, zo schrijft Femke enthousiast op haar Facebookpagina.

De ZZ-Zwaar-combinaties konden twee proeven rijden. Corrie Rave maakte een flitsende start van het buitenseizoen door met haar schimmel Aragon W (alias Pikkert) een overwinning op te eisen. In de andere proef won Mirjam Drenth met Flo-joe (v. Florencio) en werd Rave tweede.

Uitslag subtop Veendam
Prix St.Georges: 1. Femke Beljon, Zoraida, 71.18%; 2. Femke Beljon, Winnetou Ddh, 66.58%; 3. Jacqueline Windt, Ubaldi, 66.32%.
ZZ/Z37: 1.Mirjam Drenth, Flo-joe, 67.43%;2. Corrie Rave, Aragon W, 65%; 3. Linda van der Hauw, Ln Acapulco, 64.43%.
ZZ/Z38: 1. Corrie Rave, Aragon W, 65.14%; 2. Linda van der Hauw, Ln Acapulco, 64.57%; 3. Floor Vos, Fitroit, 64.29%.